Ràdio Sabadell

Treballadors de ‘Ràdio Sabadell’ denuncien precarietat laboral i una ràdio polititzada

La plantilla de l’empresa municipal Ràdio Sabadell ha denunciat la seva precarietat i la politització de l’emissora en un comunicat difòs per les xarxes socials. Mantenen que la gestió actual de l’emissora es basa en el revengisme, les amenaces i coaccions i la precarietat. S’organitzen a través d’una plataforma: ‘Ràdio Sabadell diu prou’.

A nivell laboral, el comunicat argumenta que es fan jornades superiors a les 10 hores diàries per cobrir tota la feina, que ha anat a més amb la nova programació que es va posar en marxa al setembre. Així hi ha més espai pels informatius, amb els mateixos treballadors, més minuts diaris d’esports, amb la mateixa plantilla, i més feina pels tècnics, amb els nous programes externs i l’aposta per la radiofòrmula musical entre les 10 i les 14 i entre les 15 i les 19 hores.

D’altra banda, la major part de la plantilla es defineix com a “mileurista malgrat passar tot el dia a la feina”. Dos presentadors han estat acomiadats (Manolo Garrido i Aura Costa) i una periodista ha deixat la feina, però no s’han cobert les vacants. Sí en canvi s’ha contractat una directora executiva “que va passar un fugaç procés de tria a raó de més de 40.000 euros” i una responsable comercial, que, diu el manifest, desconeix la realitat sabadellenca i no coneix el català, ja que ve de Galícia.

Asseguren que van iniciar negociacions i mobilitzacions a nivell intern per negociar, i que la reacció tant de la direcció com del responsable polític va ser apostar per les “coaccions i amenaces constants”. D’altra banda, creuen que hi ha cacera de bruixes quan es vol prescindir dels serveis del responsable tècnic de l’emissora:

Considerem que aquesta decisió podria ser venjança personal i política pel vincle que uneix el primer cap d’emissions de la ràdio amb el regidor del qual penja l’empresa dins l’organigrama municipal”, diu el comunicat en referència al regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Miquel Soler (Guanyem).

El comunicat manté que Ràdio Sabadell s’ha polititzat amb “visites constants del regidor als despatxos de direcció, reunions amb to amenaçador del representant polític amb membres de la plantilla i fins i tot la tria musical imposada des de la regidoria més que no pas dels professionals radiofònics amb els quals compta l’empresa”. El manifest acaba amb una crida a l’executiu presidit per Juli Fernàndez per “redreçar el rumb”.

Foto portada: façana de Ràdio Sabadell, al carrer de Doctor Puig. Autor: David B.

7 Comments