Francesc Baró - SBDxI

La prèvia de la Diada, passada per aigua

La intensa pluja que ha caigut a Sabadell, i que ha recollit fins a 11 litres per metre quadrat, ha fet suspendre l’acte previ a la Diada de Catalunya un quart d’hora després del seu inici.

El Racó del Campanar ha acollit l’acte organitzat per Sabadell per la Independència (SBDxI) i Òmnium Cultural. Tot i l’amenaça de pluja ha començat a l’hora prevista amb les paraules del coordinador de SBDxI, Francesc Baró, que ha fet un breu repàs per les cinc diades organitzades fins ara per Òmnium i per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Aquest any estem a punt, estem a punt per la República Catalana, ni hem defallit ni tampoc és el moment, ho tenim a tocar. L’energia i vitalitat que tenim ho demostra aquest acte i el munt d’activitats que s’estan realitzant arreu de Catalunya i que desemboquen en el gran acte que es farà demà a les cinc localitats”.

En la seva intervenció, Baró ha demanat “determinació i coratge als nostres governants i els hi diem que ens tindran al seu costat per a tot el que necessitin. Estem amb ells perquè som un poble solidari i la lluita és de tots”. El coordinador de SBDxI ha enviat un “record i un escalf” per a les persones que “han estat imputats per posar les urnes al carrer i en especial a la nostre Carme Forcadell”. També ha demanat al president Puigdemont que “mantingui aquest rumb i el mandat del 27S amb el cap clar i les conviccions fermes”.

La següent en agafar la paraula ha estat la presidenta d’Òmnium Cultural a Sabadell, Montserrat Mateu, que ha començat agraint la feina dels col·laboradors i ha demanat que “en aquests últims metres que queden per recórrer i que potser seran els més difícils, no ens podem permetre caure en el derrotisme”.

Després de les paraules de Mateu, una coral formada per diversos membres han interpretat Som una nació, i a les poques notes de la cançó de Lluís Llach, Cal que neixin flors a cada instant, ha començat una intensa pluja que ha fet suspendre la resta de l’acte previst.

Foto portada: Parlament del coordinador de SBDxI, Francesc Baró. Autor: David B.