L’Ajuntament gira la pancarta “Llibertat presos polítics” i treu els llaços grocs

A la façana de l’Ajuntament des d’aquest dimecres al matí no es pot llegir la pancarta que reclamava l’alliberament dels polítics empresonats i dels Jordis. També s’han retirat els llaços grocs que hi havia a diferents dependències municipals.

Aquest dimecres, i coincidint amb la jornada de reflexió, el consistori ha girat la pancarta que llueix a la façana des de fa unes setmanes, per acatar el requeriment de la Junta Electoral. L’Ajuntament  ha retirat també els llaços grocs dels edificis públics, de forma provisional, fins passades les eleccions.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant (Crida), ha explicat que “hem presentat no un, tres recursos. Estàvem a l’espera de la resolució d’aquests recurs. No hi ha hagut resposta escrita per part de la Junta Electoral de zona i, per tant, atenent que ells tenien cinc dies per fer la resposta i no ha arribat aquesta resposta, el seu silenci el que fa és donar la raó al que ha fet el requeriment. Durant el dia d’avui i demà la pancarta estarà girada pel compliment d’allò que ens ha demanat la Junta Electoral, malgrat no ens hagin pogut donar resposta”.

En el requeriment fet per la Junta Electoral de zona no quedaven clars quins eren els símbols polítics partidistes que s’havien de retirar i volem deixar constància que creiem que s’estan vulnerant els drets de llibertat d’expressió, tal com hem argumentat a la Junta Electoral en el nostre recurs”, ha reiterat Serracant.

L’alcalde de Sabadell ha manifestat que “ la voluntat és que un cop acabi la campanya electoral els tornarem a situar al seu lloc perquè el compromís continua essent el mateix”.

Foto portada: Façana de l’Ajuntament, aquest dimecres al matí. Autor: David B.