Xavier Sala-i-Martín

L’economista Xavier Sala-i-Martín desborda l’Espai Cultura

  • Més de 200 sabadellencs es queden sense poder escoltar la xerrada de Xavier Sala-i-Martín.

  • Sala-i-Martín ha exposat els pros i contres d’una possible Catalunya independent.

L’Assemblea Nacional Catalana de Sabadell ha organitzat una xerrada, dins del cicle On volem anar? Reptes de Catalunya en un Estat independent, on han comptat aquest dimecres amb la presencia del prestigiós economista Xavier Sala-i-Martín.

L’auditori de l’Espai Cultura Unnim, s’ha quedat petit per encabir-hi les més de 600 persones que volien escoltar la xerrada de l’il·lustre economista. Només els primers 400 han pogut gaudir d’una interessant conferència de prop de dues hores de durada sobre Viabilitat econòmica i social de la Catalunya independent a càrrec de Xavier Sala-i-Martín, catedràtic J. M. Grossman d’Economía de la Columbia University (New York) i assessor econòmic principal del Center for Global Competitiveness and Performance del Fòrum Econòmic Mundial de Davos.

Sala-i-Martín ha analitzat els pros i contres que tindria una suposada independència de Catalunya i de la pressió que realitza Espanya envers Catalunya, amb exemples pràctics i molt entenedors pel variat públic que omplia la sala.

No se si les coses aniran millor o pitjor quan Catalunya sigui independent, el que si que sé és que no ens poden anar pitjor que ara. Tenim un gran potencial i una grandíssima oportunitat. Marxar d’Espanya no seria una catàstrofe com alguns diuen, és una estratègia per fer-nos agafar por perquè no votem. Quan aneu a votar no penseu amb l’economia, i quan preneu decisions preneu-les amb el cor”, ha conclòs Sala-i-Martín.

Després d’una gran ovació per part del públic present, el periodista Tian Riba ha moderat l’animat debat posterior a la xerrada.

Foto portada: Xavier Sala-i-Martín en un moment de la seva exposició. Autor: David B.