L’independentisme tanca la campanya del referèndum amb un acte unitari pel ‘Sí’

Al voltant de mig miler de persones han assistit a la plaça Doctor Robert en l’últim acte de campanya pel ‘Sí’ al referèndum previst per aquest diumenge. L’acte ha comptat amb la participació de la Crida, ERC, el PDeCAT, Demòcrates i l’ANJI.

Els partits independentistes han celebrat l’acte final de campanya del referèndum aquest vespre a Sabadell. Reivindiquen poder votar i demanen que la jornada de diumenge transcorri sense incidents. L’acte ha tingut un marcat accent juvenil, ja que l’organització ha anat a càrrec de la sectorial dels joves de l’ANC i el paper dels joves ha estat, precisament, un dels tractats en la conversa entre cinc ponents. Durant l’acte, d’una hora, els ponents han compartit la seva visió sobre la situació actual, les previsions de cara a l’1 d’octubre i, finalment, han pogut explicar perquè demanen el vot pel ‘Sí’.

Tres regidors locals han participat en l’acte. Míriam Ferràndiz, de la Crida per Sabadell, ha explicat que “els joves són el futur” i considera que un nou país permetrà “que totes les persones que sempre ha estat a la cua ara siguin al centre”, en referència a les persones joves, les persones més vulnerables, les dones, etc.

Al final de l'acte els assistents han pogut encendre un gran 'Sí' d'espelmes. Autor: David B.
Al final de l’acte els assistents han encès un gran ‘Sí’ d’espelmes. Autor: David B.

L’exalcalde de Sabadell i ara portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Juli Fernàndez, ha reivindicat les primeres lluites estudiantils i assegura que “quan els joves empenyen, l’Estat tremola”. Fernàndez ha subratllat que els joves tenen un paper “molt important en el procés de ruptura i la construcció d’un nou estat”.

D’altra banda, el portaveu i regidor del grup municipal del PDeCAT a Sabadell, Carles Rossinyol, destaca el fet que “poques generacions” han viscut un moment com l’actual on es pugui “dissenyar la nova Catalunya, la Catalunya del futur. Dissenyar un nou estat és impressionant”, ha explicat Rossinyol.

La coordinadora nacional de l’Assemblea Nacional de Joves Independentistes, Júlia Vernet, ha assegurat que “estem protagonitzant l’últim capítol del règim del 1978 i el primer de la nova república catalana”. Vernet ha remarcat el “compromís dels joves en fer-nos càrrec de les nostres decisions”, així com la “responsabilitat” per “informar-se i decidir”. Carles Brugarolas, regidor de Demòcrates a Sant Cugat del Vallès, manté que “els joves són els que gaudiran més del que fem aquests dies”.

Foto portada: Vernet, Brugarolas, Rossinyol, Fernàndez i Ferràndiz, aquest divendres. Autor: David B.