Foto portada: Lourdes Ciuró, en una imatge d'arxiu. Autor: J.d.A.

Lourdes Ciuró, número 3 de Democràcia i Llibertat el 20D

La diputada convergent Lourdes Ciuró serà la número 3 a les llistes de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals del 20 de desembre. Democràcia i Llibertat és el nom de la coalició entre Convergència Democràtica, Reagrupament i Democràtes de Catalunya, escissió d’Unió Democràtica.

Ciuró, diputada al Congrés durant la majoria absoluta del PP, té molts números de repetir escó, ja que serà la número 3 en les llistes liderades pel ja exconseller Francesc Homs. El número 2 serà Carles Campuzano, també diputat a Madrid en la darrera legislatura. “Tenim un objectiu molt clar. Treballar des de Madrid per al benestar dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i per fer costat al nostre Govern en la construcció del nou Estat Català dins d’Europa” ha manifestat Ciuró.

Entre tres i cinc diputats sabadellencs al Congrés

El proper Congrés dels Diputats promet ser el més sabadellenc de la història democràtica, ja que tant Ciuró com el cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, i el resident a Sabadell Gabriel Rufián (cap de llista d’Esquerra Republicana) tenen gairebé garantida la seva presència a causa de sortir en molt bona posició. Més difícil és que Joan Mena (número 7 d’En Comú Podem) i la popular Cuca Santos (número 8 del PP) obtinguin escó de forma directa, tot i que no es descarta que siguin diputats quan comencin a haver-hi moviments a les llistes després de les eleccions.

En la darrera legislatura el Congrés dels Diputats ha tingut dos diputats sabadellencs: el socialista Carlos Corcuera i la convergent Lourdes Ciuró. En altres legislatures, han estat a Madrid el democristià Jordi Casas o el socialista Joan Marcet.

Foto portada: Ciuró, en una imatge d’arxiu. Autor: J.d.A.