Sabadell Informatiu

Mentre el ‘DS’ agonitza, el quatripartit potencia les seves revistes

En el darrer ple municipal, i entremig d’una modificació del pressupost,  el govern municipal va aprovar una dotació de 77.000 euros per a la publicació quinzenal en paper Sabadell Informatiu. El PSC denuncia que mentre el Diari de Sabadell agonitza, el govern local opti per reforçar les seves pròpies publicacions. 

El tinent d’alcalde d’Economia, Juli Fernàndez, va ser l’encarregat de defensar la milionària modificació de crèdit, que abasta un munt d’accions, àrees i programes. Pel que fa a l’àrea de Promoció de la Ciutat, liderada per la tinent d’alcalde Marisol Martínez, entre altres partides que es retoquen, hi ha 77.000 euros que aniran destinats a la revista que edita l’empresa pública Ràdio Sabadell: Sabadell Informatiu. Es tracta d’una publicació quinzenal en paper i gratuïta que es distribueix des del passat estiu.

Ja al ple Ciutadans va denunciar la partida, assegurant que es vulnerava el contracte programa de l’emissora municipal, que regula les aportacions municipals a l’empresa pública per un període de tres anys. Una setmana després el PSC s’afegeix a la crítica, vinculant-ho tot però a l’anunciada desaparició del Diari de Sabadell a finals d’aquest mes.

“Quan el PSC estava al govern vam rebre reiterades queixes des de l’oposició per la publicació del butlletí Sabadell a prop“, ha dit Pol Gibert. “Resulta que aquests grups tan bel·ligerants amb la comunicació institucional en el passat ara governen i ja no se’n recorden del que deien abans. És més, no només publiquen el butlletí municipal Hola Sabadell (que substitueix a Sabadell a prop) sinó que també editen la
revista Sabadell Informatiu des de fa sis mesos», assenyala el líder dels socialistes sabadellencs.

Gibert acusa el govern local de ser incongruent, més en un moment en que tancarà la capçalera degana de la premsa local amb la “nul·la complicitat de l’Ajuntament per ajudar a la supervivència del rotatiu”.

Foto portada: una portada de Sabadell Informatiu. Autor: David B.