Anguita, durante la entrevista. Autor: David B.

Sabadell recorda Julio Anguita en la seva mort

L’històric dirigent comunista Julio Anguita ha mort aquest dissabte 16 de maig de 2020. Va ser alcalde de Còrdova en les primeres municipals democràtiques des del franquisme. I, juntament amb Antoni Farrés a Sabadell, van ser els dos màxims exponents de l’esquerra a l’esquerra del PSOE durant els primers anys de la democràcia a nivell municipal. 

Sabadell en Comú, ara fora de l’Ajuntament però que beu del PSUC, la coalició ICV-EUiA i la confluència Unitat pel Canvi vol recordar la vinculació d’Anguita amb Sabadell, ciutat on va estar en diverses ocasions, la darrera l’any 2012. Els comuns mantenen que el seu exemple serà “recordat” definint Anguita com una persona “coherent, austera, tenaç en els moments més difícils i una ment brillant que han enriquit el pensament de l’esquerra transformadora del nostre país”.

Altes dirigents de la ciutat han lamentat aquest dissabte la mort del polític i professor cordovès. Així ho han fet l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, o els portaveus d’Esquerra, Ciutadans i Podem al consistori.

També s’hi han referit els diputats al Congrés Joan Mena, company de tradició política d’Anguita, o el republicà Gabriel Rufián, qui ha escrit un obituari per a Eldiario.es.

 

Foto portada: Anguita, a Sabadell, l’any 2012, en una entrevista. Autor: David B.