Concentració Plaça Sant Roc. Autor. David B.

Nova concentració a favor dels independentistes encausats: “sortirem al carrer tantes vegades com calgui”

Aquest migdia unes 250 persones, segons fonts municipals, s’han concentrat a la plaça Sant Roc en suport a les persones encausades pel procés independentista, contra la judicialització de la política i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

La concentració ha durat 20 minuts i s’ha fet a les portes de l’Ajuntament. La convocatòria, de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), instava a trobar-se a les 12 hores a l’entrada del consistori o bé davant els centres de treball. No hi ha hagut parlaments institucionals i s’han sentit crits de “llibertat”, seguits d’aplaudiments.

Un dels membres de l’ANC de Sabadell, Josep Boltaina, ha explicat que amb aquesta concentració “demostrem que no ens faran callar, ni el 155 ni la persecussió judicial de tots els nostres representants polítics”. Boltaina també ha reivindicat que s’alliberi de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a presó des del 16 d’octubre.

“La raó està de la nostra part”

“Sortirem al carrer tantes vegades com faci falta; no ens en cansarem nosaltres. I la raó està de la nostra part”, explica Andreu Burguès des de la plaça Sant Roc. Burguès, jubilat, afegeix que “tantes vegades com ens ho demanin, sortirem. Fins que el govern aquest estúpid tingui raons d’una punyetera vegada”.

Concentració Plaça Sant Roc. Autor. David B.
Concentració Plaça Sant Roc. Autor. David B.

D’altra banda, Vicenç Ferran, pensionista, explica que “estem aquí per constatar que hi ha un estat espanyol que actua amb total impunitat, reprimint un govern legítimament escollit en unes eleccions, i això no es pot permetre de cap manera”. Ferran creu que han de continuar les mobilitzacions i estar a l’espera de “com acaba aquest judici indigne a tots els membres del govern i el Parlament”.

Entre les persones concentrades, l’estudiant de Medicina Núria Riera, assegura que “el que està passant és molt greu, hi ha dues persones innocents a presó simplement pel que pensen”.

Avui ha hagut d’anar a declarar mig govern, tota la mesa del Parlament, d’un govern que jo considero legítim i que a mi em representa”, afegeix Riera. “Espero que des d’Europa, encara que no hi tinc gaire confiança, algú reconegui que aquí s’estan vulnerant els drets fonamentals dels ciutadans i no s’està sent just”, finalitza l’estudiant.

La concentració l’ha convocat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i hi han participat l’alcalde, Maties Serracant, membres del govern municipal de tots els colors polítics.

Avui mateix, nova concentració al vespre

L’ANC també ha convocat a la ciutadania a les 20:15 hores a la plaça Sant Roc, per seguir la concentració a les 21 hores amb la Roda de la pau que es fa cada dijous a la plaça del doctor Robert. En aquest cas, Boltaina assegura que es fa així per “lligar-ho amb les reivindicacions de pau, contra la guerra i contra la violència”.

Foto portada: concentració d’aquest dijous a les 12 hores a la plaça Sant Roc. Autor: David B.