PDECAT. Autor: David B

El PDeCat s’ofereix per entrar al govern municipal

L’antiga Convergència i Unió ha fet un balanç molt crític dels dos anys de mandat i fa pública la seva voluntat per integrar-se en l’executiu local.

El grup municipal del PDeCat, antiga CiU, ha realitzat una diagnosi de la situació política de la ciutat en l’equador del mandat. A parer del portaveu de la formació, Carles Rossinyol, a les passades eleccions municipals, “ningú va tenir majoria”, encetant el que ha qualificat de “mandat de transició” on “s’han d’aparcar els temes ideològics” en favor de resoldre els temes de ciutat. En aquest sentit, ha criticat el “sectarisme incomprensible” de les quatre formacions que composen l’executiu local que “no ha volgut ni asseure’s ni parlar amb nosaltres”.

Després de dos anys,  “el govern municipal ha estat incapaç de gestionar la ciutat” i “està immers en una crisi interna important” per la qüestió del relleu a l’alcaldia. En aquest sentit, s’ha ofert, com ja va fer al començament del mandat, a entrar en el govern municipal per garantir l’estabilitat institucional i la correcta gestió del municipi. Així es faria un “treball des de dintre” que seria un “un gran favor per a la ciutat”

Problemes de ciutat

Rossinyol ha realitzat un llistat dels principals problemes de la ciutat. Així ha criticat l’actitud del govern municipal en el tema de la caserna de la Guàrdia Civil. Al seu parer com que no han estat capaços de resoldre la qüestió de la propietat i la possessió de l’immoble ha hagut de ser la “ciutadania” la que hagut de fer-ho “a lo bèstia”, mitjançant l’ocupació.

Respecte a la fàbrica Artextil ha considerat que es tracta d’un exercici de “nadar i guardar la roba” per part del govern municipal que tenia suficients eines per a parar el projecte, encara que ha reconegut que no està en desacord amb la decisió final per tal de donar “seguretat jurídica” als inversors. Paral·lelament ha criticat que sobre el Vapor Pissit “no s’ha fet res”.

Així mateix ha mostrat el seu rebuig amb com el govern local està conduint les seves relacions amb els sindicats i la seva “incapacitat per gestionar al seu personal”, doncs ni tan sols “han volgut asseure’s per negociar el conveni”.

El portaveu del PDeCat ha valorat com “venta de fum” el Pla del Centre i ha considerat que no existeix un “pla integral” al respecte. També s’ha mostrat molt crític amb el tractament de la taxa de residus que, en la seva opinió, no compleix amb el principi de “qui embruta, paga”. En aquesta vena crítica ha inclòs la manca de credibilitat dels processos de participació ciutadana endegats des de l’executiu local i el superàvit de 25 milions d’euros quan la ciutat necessita inversions en moltes matèries com ara el manteniment de la via pública.

Deslegitimació moral

A manera de conclusió, Rossinyol ha considerat que el govern municipal pateix de “deslegitimació moral” com demostra el fet de mantenir a un regidor imputat per corrupció arran de les presumptes coaccions a funcionaris per obtenir resolucions il·legals. També s’ha mostrat crític en les realitzacions de l’equip de govern com ara la personació com acusació particular en cas Mercuri, que havia estat aprovada per tots els grups municipals, amb els canvis en el nomenclàtor o amb la dedicació exclusiva del 14 regidors del govern municipal. Ha reconegut que s’han reduït les sous i dietes dels membres de l’equip de l’executiu local, però ha lamentat que “a alguns se’ls hi pagui per no fer res”.

Foto portada: roda de premsa d’aquest divendres, Autor: David B.