Esteban Gesa. Autor: David B.

Per al PP, el govern es comporta com la policia secreta de l’Alemanya soviètica

El portaveu del Partit Popular, Esteban Gesa, ha qualificat les pràctiques d’alcaldia com a pròpies de la política secreta de la RDA o de l’Alemanya nazi. Tot per una carta enviada per la cap de gabinet d’alcaldia a una entitat el mes de desembre.

Segons ha explicat el portaveu popular, la cap de gabinet, Virgínia Domínguez, va dirigir al desembre una comunicació a una entitat cultural palesant el malestar per ser convidats a actes d’un tipus i després trobar-se’ls d’un caire diferent. Gesa ha facilitat un fragment de la missiva enviada per Domínguez a l’entitat:

“Vull fer-vos arribar el nostre malestar pel fet que en la vostra comunicació no quedés clar el contingut real de l’acte al qual ens estàveu convidant. És per això que us demanem que quan convideu a regidors i regidores a actes de la vostra entitat, faciliteu el màxim d’informació possible per tal que en coneguin prèviament tots els detalls”.

Gesa no ha volgut concretar de quina entitat ni de quin acte parla en benefici de “la seguretat de l’entitat”.

Segons ha sabut iSabadell, es refereix a la degustació de peus de porc que va organitzar la Hermandad de la Virgen de Gracia, de Can Puiggener, el 3 de desembre. Els assistents es van trobar al candidat al PP a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, just un dia abans de començar la campanya del 21-D. Garcia Albiol va fer una intervenció política i va rebre un reconeixement de l’entitat. A l’acte gastronòmic amb intervenció política del candidat popular hi havia també el regidor socialista Cristian Sánchez. Després van arribar representants de Ciutadans i Guanyem.

“Intimidar les entitats que no els ballen l’ou”

Després de veure la carta, Gesa creu que la petició de Domínguez perquè s’aclareixi a quin tipus d’acte es conviden els edils revela que la cap d’alcaldia té pràctiques “pròpies d’una comissària política al més pur estil Stasi o Gestapo”. En definitiva, una voluntat “d’intimidar les entitats que no els ballen l’ou”.

El portaveu popular també hi veu en tot plegat el malestar d’alcaldia pel fet que les entitats convidin els representants de l’oposició. Assegura que estaran molt a sobre de la concessió de subvencions a les entitats culturals.  “Algunes no agraden el govern perquè no formen part del que ells entenen com a cultura catalana. Abans es queixaven que els socialistes utilitzaven les entitats però ells ho han corregit i augmentat”, finalitza.

El govern local ha rebutjat respondre les afirmacions del portaveu local.

Foto portada: el portaveu del PP, Esteban Gesa, aquest matí. Autor: David B.