Moratòria d’un any de llicències per a locals d’oci nocturn i pisos turístics

El govern municipal ha tirat endavant la moratòria que suspèn durant un any l’atorgament de llicències a locals d’oci nocturn, jocs i apostes, clubs de cànnabis, prostíbuls, centres de culte religiós i pisos turístics. La iniciativa ha rebut al ple el suport de la Crida, Cs i JxCat, i l’abstenció d’ERC. L’objectiu de la suspensió és estudiar cadascun d’aquests àmbits i dotar-los d’una regulació específica que estigui adaptada a les necessitats actuals i a la realitat dels diferents entorns urbans de la ciutat. La suspensió afecta a llicències d’edificació, reforma, rehabilitació, instal·lació o ampliació d’usos o activitats.

La suspensió de llicències arriba mesos després del desmuntatge de la Zona Hermètica, després d’anys de litigi. El 2011 l’Ajuntament aprovava el Pla Especial que ordenava el tancament dels locals d’oci nocturn, però no va ser fins al 2016 que es va començar a implementar quan el Tribunal Suprem tombava definitivament tots els recursos que havien presentat els propietaris de bars i discoteques.

Els empresaris se senten enganyats pràcticament des de l’inici del litigi ja que, malgrat s’havia d’aplicar el Pla Especial, esperaven poder mantenir l’activitat fins que l’Ajuntament definís la nova regulació de l’oci nocturn a la ciutat a través d’un nou Pla Director. Ara s’obre un nou període d’anàlisi en el que l’Ajuntament encetarà diverses taules de treball sobre els àmbits afectats per la moratòria.

Foto portada: el ple municipal, aquest dimarts. Autor: David B.