Foto portada: el ple municipal, aquest dimarts. Autor: David B.

Front municipal contra les apostes per internet: què es pot fer per limitar el seu auge?

Front municipal contra les cases d’apostes per internet, dins les possibilitats, no gaire extenses tenint en compte l’adversari, que pot tenir un ajuntament. Un problema creixent, que afecta especialment el jovent i de classe treballadora, i amb fronteres difoses a través de la xarxa. S’ha aprovat per unanimitat. 

El text aprovat denuncia que s’ha donat una aura de prestigi i glamour al joc en línia, sigui a través del patrocini de clubs esportius o de la publicitat que fan líders d’opinió com periodistes, estrelles del món de l’esport, youtubers o cares conegudes de la televisió. El joc en línia és un fenomen creixent i tots els regidors són conscients que l’Ajuntament pot aportar només una petita gota en un oceà, el del joc en línia, que va gastar 140 milions d’euros a promocionar-se l’any 2017, que arriba a 800.000 usuaris segons l’informe trimestral del Mercat del Joc estatal en Línia i que va créixer l’any passat a un 25 per cent.
L’Ajuntament es compromet a fer campanyes de conscienciació i sensibilització per “desmitificar el glamour” tant als centres educatius com a través de la Policia Municipal. En quant a mesures més directes, es proposa revisar el Pla General per impedir que s’obrin cases d’apostes a menys de 500 metres d’escoles, instituts o equipaments esportius. També a prohibir publicitat al mobiliari urbà o l’espai públic, sol·licitar als clubs esportius locals que deixin d’anunciar les cases d’apostes i incloure clàusules als contractes per limitar l’expansió del problema.

El text insta de pas el govern central a modificar la Llei General de Publicitat i la Llei de l’Audiovisual, a la Generalitat a frenar l’obertura de nous negocis i incrementar l’Impost sobre Activitats de Joc.

Moratòria d’un any 

Cal recordar que aquest dilluns s’ha donat a conèixer que l’Ajuntament ha prohibit durant un any obrir nous negocis d’apostes, així com altres activitats, com clubs cannàbics, discoteques i bars musicals però també llocs de culte o pisos turístics.

Foto portada: el ple municipal, aquest dimarts. Autor: David B.