Foto portada: bicicletada de Festa Major. Autor: E.Barnola.

Crida: “No podem anunciar festes majors quan no tenim pla de xoc”

Primeres crítiques per mantenir la Festa Major 2020 malgrat la pandèmia de coronavirus. Provenen de l’esfera política i en concret de la Crida per Sabadell, amb tres regidors al ple. Els anticapitalistes lamenten que mentre Sabadell no té un Pla de xoc contra el coronavirus es confirmi que hi haurà Festa Major entre el 4 i el 7 de setembre. 

La concreció del programa de la Festa Major d’aquest any arribarà com sempre, el mes de juliol. Però l’alcaldessa, Marta Farrés, i el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, han confirmat aquest dimecres que la Festa Major segueix endavant malgrat el coronavirus. Altres municipis que la celebren al juliol, com Cerdanyola, Sant Cugat o Terrassa, fa setmanes que la van suspendre. Barcelona encara no ha decidit que fer amb les festes de la Mercè.

Com serà la Festa Major 2020?

Si no hi ha rebrot, Sabadell tindrà Festa Major, del 4 al 7 de setembre, de petit format, a partir de les entitats i artistes locals, i segurament sense grans aglomeracions. Acompanyada també d’actes virtuals i telemàtics.

La Crida: tenim festa però no tenim pla de xoc

Des de l’oposició, la Crida per Sabadell considera incoherent presentar la Festa Major mentre la ciutat encara no ha definit un Pla de xoc contra els efectes del coronavirus:

“No podem anunciar la Festa Major quan encara no hem pogut abraçar els nostres avis, les nostres famílies, quan estem encara amb el dol per a tots aquells que ja no podrem arribar a abraçar. Aquest estiu moltes famílies de la ciutat no podran viure un estiu normal, no podran gaudir de les vacances, no podran sortir de la ciutat, ja sigui per la disminució dels ingressos o per les restriccions que estaran encara vigents. Seguim sense saber com es podran fer casals i campaments, com podrà ser l’ús de les piscines, o la tornada a l’escola dels infants de la ciutat”, asseguren en un comunicat.

El grup opositor creu que tothom vol que es pugui fer la Festa Major però que ara l’administració hauria d’estar acompanyant qui més ho necessita. En aquest sentit, diuen que l’Ajuntament no està donant resposta.

Els regidors de la Crida Anna Lara, Nani Valero (portaveu) i Maties Serracant. Autor: J.d.A.
Els regidors de la Crida Anna Lara, Nani Valero (portaveu) i Maties Serracant. Autor: J.d.A.

A més, els anticapitalistes han rellevat que a la mateixa hora que Marta Farrés feia una roda de premsa per anunciar que sí hi haurà Festa Major, s’ha posposat una reunió de treball del Pla de reactivació post Covid-19. Aquest pla no serà aprovat abans d’un mes i mig, diu la Crida. “No podem anunciar festes majors quan no tenim pla de xoc”, resumeixen.

Foto portada: bicicletada de la Festa Major 2019. Autor: David B.