Foto portada: el primer secretari del PSC, Pol Gibert, el portaveu municipal de C's, José Luis Fernández, i el portaveu del PP, Esteban Gesa.

PSC, C’s i PP carreguen contra la “complicitat” d’UpC i Guanyem amb l’1-O a Sabadell

  • El PSC demanarà un informe jurídic al secretari municipal sobre la implicació de l’Ajuntament.

  • Gesa (PP) portarà Serracant a la fiscalia si els tràmits del referèndum segueixen un cop suspès.

El suport explícit de part del govern municipal al referèndum de l’1 d’octubre ha fet aixecar la veu a l’oposició del PSC, Ciutadans i PP, contraris al plebiscit. No tan sols per l’organització de l’1-O sinó també pel paper de les formacions no independentistes que donen suport al quatripartit: Unitat pel Canvi i Guanyem. Demanen que es posicionin.

Aquest matí, Serracant s’ha acompanyat de part del govern en la signatura del decret donant suport a l’1-O (més info: ‘Decret de ple suport a l’1-0‘). En concret, dels regidors d’ERC i de la Crida. No d’Unitat pel Canvi ni de Guanyem, contraris al referèndum unilateral.

Pluja de crítiques

Tant el PSC com C’s i el PP han carregat contra el silenci d’aquestes formacions. Els socialistes els acusen de ser “còmplices en l’aventura independentista” mentre que Ciutadans vol saber “quina posició tindran: si la d’Albano Dante Fachín o [Joan Josep] Nuet, donant suport a un referèndum lúdicofestiu, o la seriosa de Coscubiela i Rabell”, es pregunta el portaveu de Cs, José Luis Fernández. Per la seva part, el portaveu del PP a l’Ajuntament, Esteban Gesa, assegura que “ara no val posar-se de costat. Tenen la responsabilitat de dir si estan a favor d’aquesta il·legalitat. Si no ho estan, que ho diguin i surtin del govern”.

Pel PSC el suport al referèndum “trenca la fràgil convivència” del quatripartit. I assenyalen al portaveu d’UpC i primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, militant d’ICV i del Procés Constituent, qui diuen que s’ha posicionat favorable a votar ‘sí’ mentre que la coalició que lidera a Sabadell es declara federalista: “avui s’ha tret la careta al permetre un referèndum contra les normes democràtiques que ens regeixen”, diu el primer secretari socialista, Pol Gibert.

PSC, C’s i PP maniobraran contra el suport municipal a l’1-0

Els socialistes i el PP demanaran al secretari municipal un informe jurídic sobre la col·laboració del consistori en el referèndum. “Estarem al costat de l’estat de dret i les normes de convivència”, assegura Gibert. Per la seva part, Ciutadans esperarà a la suspensió cautelar del plebiscit, prevista pels propers dies. “Llavors demanarem al govern municipal que compleixi la llei”, diu Fernández. El popular ja avança que si Serracant no acata la resolució, el portaran davant la fiscalia. El partit taronja demana tranquil·litat sobretot de cara als funcionaris: “no podem permetre que rebin ordres il·legals”, diu Fernández.

Correu electrònic per a la plantilla municipal

D’altra banda, l’Ajuntament ha activat un compte de correu electrònic, referendum@ajsabadell.cat, destinat a la plantilla municipal, per fer arribar dubtes i suggeriments. Així es notifiquen els pasos a seguir per aquells que vulguin ser agents electorals o representants de l’administració en el referèndum.

Foto portada: el primer secretari del PSC, Pol Gibert, el portaveu municipal de C’s, José Luis Fernández, i el portaveu del PP, Esteban Gesa.