PSC denuncia que cal esperar fins a 40 dies per tenir visita de pediatria a Can Rull

Fins a 40 dies per tenir visita de pediatria al CAP Can Rull, segons denuncia el PSC. Els socialistes denuncien la manda de pediatres al CAP Can Rull i asseguren que les queixes s’han multiplicat darreranebt. Per tot plegat demanen a l’Ajuntament més lideratge. 

Segons el diputat del PSC Pol Gibert, el CAP Can Rull té tres pediatres però dos estan de baixa i el tercer en procés de jubilació. En resum, només una suplent que no dóna a l’abast, amb la qual cosa acaben visitant els infants metges de capçalera o es deriven a l’hospital Parc Taulí. “No és la solució que volen els pares ni tampoc la més adequada”, diu Gibert.

Els socialistes demanen al govern municipal que reclami a la Generalitat més recursos per posar fi als problemes del CAP Can Rull davant el creixement de la població infantil. Gibert manté que tant els usuaris de la sanitat pública com els professionals són els que pateixen les conseqüències. La població de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Can Rull ha crescut un 30 per cent des de que es va crear. Una de les sortides serà la construcció del nou CAP Can Llong, que penjarà de l’ABS Can Rull. Però que “com a molt d’hora funcionarà a finals de l’any 2019. Mentrestant què fan els pacients?”, es pregunta Gibert.

Cues al CAP Nord

D’altra banda, Gibert demana també al govern municipal que es mobilitzi també per mitigar les llistes d’espera al CAP Nord, que han provocat protestes veïnals (mes info: ‘Denuncien les llistes d’espera al CAP Nord‘).

Foto portada: el diputat i primer secretari del PSC de Sabadell Pol Gibert. Autor: cedida.