Montoro

L’estudi del tram més polèmic del Quart Cinturó, dins el projecte de pressupostos de l’Estat

El projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a aquest 2018 preveu una partida de 25 milions d’euros per a construir el tram del Quart Cinturó entre Olesa de Montserrat i Viladecavallls. Però pel que afecta a Sabadell i el Vallès en general cal tenir en compte que també preveu 572.000 euros per redactar el projecte informatiu del polèmic tram entre Terrassa i Caldes de Montbui.

El tram Terrassa-Sabadell-Caldes de Montbui és, de llarg, el més polèmic de l’antiga Autovia Orbital, més coneguda com a Quart Cinturó o B-40, ja que travessa per espais ambientals sensibles. Fa anys ja es va fer un estudi informatiu però va caducar.
A nivell vallesà, es destinaran 14 milions per executar l’esperada connexió entre l’A2 i l’AP-7 a Castellbisbal. En matèria ferroviària Adif invertirà 125 milions d’euros per a millorar la xarxa de Rodalies i 42 milions pel corredor mediterrani.

Cinc milions per al Sincrotró

A banda, els pressupostos també inclouen cinc milions d’euros per al Sincrotró Alba ubicat a Cerdanyola del Vallès.

Projecte sense acord

De moment, però, el projecte de pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2018 no té els suports necessaris a la cambra. Compta amb els vots favorables del PP, Ciutadans, Coalición Canaria, Nueva Canaria, Unión del Pueblo Navarro i Foro Asturias. Però segueixen faltant cinc vots i fins el moment el Partit Nacionalista Basc ha mostrat la seva oposició mentre hi hagi en vigor l’article 155 a Catalunya. Mentrestant creixen les pressions al PSOE.

Foto portada: el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i els secretaris d’Estat de Pressupostos, Alberto Nadal (dreta) i d’Hisenda, José Enrique Fernández Moya (esquerra), aquest 3 d’abril a la presentació dels pressupostos generals del 2018 al Congrés. Autor: ACN.