Quatre cercaviles recolzen el referèndum del 1-O

El col·lectiu ‘Tant Sí com No’, nascut a Sabadell per promoure la participació en el referèndum d’independència català previst pel proper 1 d’octubre, ha organitzat quatre cercaviles que s’han donat trobada a la plaça de l’Argub.

Les quatre cercaviles han sortit des del nord, de la plaça del Pi i de la Concòrdia, al sud des de la plaça Mestre Planas i Anselm Clavé, des de l’est de Fira Sabadell i la plaça Marcet i des de l’oest de la plaça Josep Masllovet i la Via Alexandra.

Les quatre cercaviles han sortit de forma simultània fins que han arribat a la plaça de l’Argub del Parc Catalunya, on han fet diverses actuacions de lluïment de gegants, bastoners, entre altres.

Actuació dels Gegants. Autor: David B.
Actuació dels Gegants. Autor: David B.

Els lluïments han donat pas al repartiment de clavells i a la posterior lectura del manifest del col·lectiu, que ha dut a terme l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Un manifest que proclama la lluita perquè es celebri el referèndum “encoratjant als sabadellencs i sabadellenques a votar tant amb el si com amb el no i mobilitzar-se participant a les accions prèvies al 1-O”.

En el mateix sentit, també donen “ple suport a tota acció política adreçada al lliure exercici de la sobirania de Catalunya sobre el seu futur” i asseguren que “amb l’acció, el compromís i la vigilància de la ciutadania es farà efectiu el dret d’autodeterminació”.

D’altra banda, Serracant, després de la lectura del manifest, ha assegurat que “els representants polítics fem de portaveus d’allò que vol la nostra ciutadania”.

Responc amb el meu compromís personal, com els 20 dels 27 regidors i regidores d’aquest Ajuntament que estan a favor del dret a decidir. Sabadell té un paper importantíssim en la consecució d’aquest repte que és propi de tot un país, i en som conscients com a ciutat metropolitana compromesa amb aquest dret bàsic de l’exercici de llibertat, que és el dret a l’autodeterminació. Estarem a l’alçada”.

“Que Sabadell pugui votar el proper dia 1 d’octubre és el nostre compromís i és un compromís que portarà dificultats”, ha conclòs Serracant.

Foto portada: Maties Serracant llegint el manifest a la plaça de l’Argub. Autor: David B.