Foto portada: el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Autor: @marianorajoy via Twitter.

Rajoy avisa als alcaldes

El govern espanyol demana als ajuntaments que no cedeixin locals pel referèndum de l’1-O i els avisa que, si ho fan vulnerarien la llei. Així el president del govern central, Mariano Rajoy, ha previngut per primera vegada als alcaldes que col·laborin amb el referèndum unilateral. El de Sabadell, Maties Serracant, ja ha signat un decret posant-se a disposició del govern català.

L’ajuntament de Sabadell té previst cedir els espais municipals que habitalment es fan servir com a centres de votació, bàsicament escoles. Així ha estat dels primers ajuntaments en respondre la missiva del president, Carles Puigdemont, i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, que dóna 48 hores als consistoris per pronunciar-se sobre els locals.  Sant Cugat i Cerdanyola, al Vallès Occidental, també ho han fet ja.

Així mateix, Rajoy ha demanat al Tribunal Constitucional que notifiqui “personalment” al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al seu govern, i a tots els alcaldes de Catalunya que tenen l’obligació d’impedir o paralitzar tot acte d’organització del referèndum.

Volem que se’ls adverteixi del seu deure d’impedir o paralitzar qualsevol iniciativa tendent a l’organització del referèndum”, ha dit Rajoy, després d’un Consell de Ministres extraordinari. “La consulta no es celebrarà. No hi haurà referèndum d’autodeterminació”, ha afegit al costat de la majoria de ministres.

Aquest dijous, l’alcalde de Sabadell ha signat un decret donant “ple suport” al referèndum de l’1 d’octubre.      

D’aquesta manera, l’alcalde de Sabadell s’ha posat a disposició del govern català (més info: ‘Ple suport de Serracant al referèndum de l’1-O‘).

Foto portada: el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Autor: @marianorajoy via Twitter.