Foto portada: l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Autor. David. B

Reaccions a la condemna a l’Ajuntament per ‘mobbing’

  • El govern sosté que el jutge reprodueix el “relat construït” per Maite Morao. 
  • UGT demana responsabilitats polítiques. El PSC diu que és el punt i final del govern.

L’Ajuntament recorrerà la sentència que el condemna per assetjament laboral a l’exalt càrrec  Maite Morao i sosté que el jutge reprodueix en la sentència “el relat construït per la demanant”. El consistori sosté que es vinculen fets externs i aliens a l’entorn laboral de Morao com a motius d’assetjament laboral i que l’Ajuntament “en cap cas pot ser responsable.

El consistori ha fet públic un comunicat aquest dimecres a la tarda anunciant recurs al Tribunal Superior de Justícia en relació a la sentència que el condemna a indemnitzar amb 25.000 euros Maite Morao per assetjament laboral.

L’equip de govern assegura que la corporació va activar el protocol específic d’assetjament moral o psicològic al treball per fer seguiment del cas. Es va nomenar un equip instructor del cas, amb el consentiment de la persona presumptament assetjada. Va estar integrat per una persona delegada de prevenció i es va arxivar un cop considerat que no hi havia cap tipus d’assetjament.
El consistori creu que la sentència reprodueix “el relat” de la demandant i que vincula “fets externs i aillats” com a motius d’assetjament laboral. “L’Ajuntament en cap cas pot ser responsable” perquè el mobbing es refereix a conductes dins de l’entorn laboral.

UGT: i les responsabilitats o les disculpes?

El sindicat UGT es pregunta si ningú assumirà responsabiltiats polítiques o demanarà disculpes després de la sentència.  Mantenen que el govern ha fet algunes “barrabassades importants” en nom de la lluita contra la corrupció. “S’equivoquen si pensen que l’escut de la lluita contra la coorrupció és una mena d’aval per fer el que es vulgui o atropellar la gent”. UGT demana responsabilitats polítiques per causar un dany fins a un cert punt “irreparable” a una treballadora municipal.

Gibert (PSC): “i això qui ho paga ara?

En declaracions a aquest mitjà  primer secretari i diputat del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Pol Gibert, ha mostrat el seu recolzament a Maite Morao, després de que el jutjat hagi condemnat a l’Ajuntament a pagar 25.000 euros a Morao per assetjar-la laboralment. Gibert es pregunta “qui pagarà aquesta multa? L’Ajuntament i els ciutadans, per una mala conducta de l’alcalde?”. “Aquesta és una conducta absolutament impròpia d’un alcalde, a més, d’algú que té l’ètica política com la bandera teòrica, perquè a la pràctica es comporta d’una manera molt diferent al que diu teòricament”, lamenta Gibert, qui aventura la sentència com “un punt final a una etapa que ha estat dolenta per la ciutat”.

Sabadell en comú, preocupats però prudents

Preguntat per aquest mitjà en roda de premsa, el primer tinent d’alcalde i cap de llista de Sabadell en Comú, Joan Berlanga, ha definit la situació com a “preocupant” però ha assegurat que la seva formació vol analitzar a fons la sentència abans de pronunciar-se amb més profunditat.

Ciuró (Junts per Sabadell) demana responsabilitats

La candidata de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha qualificat els fets com a “lamentables” i demana responsabilitats al govern pels fets. Ho ha fet a través de Twitter.

Hernández (Cs) també demana responsabilitats

També a través de Twitter, el candidat de Cs a l’alcaldia, Adrián Hernández, demana responsabilitats a Serracant per “assetjar” Morao. Insisteix, com va fer al ple d’abril que la cessió del local “olora a amiguisme polític”.

PP: que pagui Serracant

El portaveu municipal del PP, Esteban Gesa, ha assegurat que els 25.000 euros els hauria de pagar Serracant de la seva butxaca però que “si no té diners munti una caixa de resistència o un concert amb Elgio per tenir-ne”.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. Autor. David. B