Amparo Moreno. Autor: David B.

Sabadell crearà la filmoteca de la ciutat

Per a dur a terme el nou Pla de Foment del Cinema i les Arts Audiovisuals de Sabadell, es comptarà amb la coneguda actriu Amparo Moreno com a assessora municipal.

L’actriu treballarà durant quatre mesos per definir el nou Pla de Foment del Cinema i les Arts Audiovisuals que inclou la creació d’una filmoteca local que s’ubicarà a l’actual auditori del carrer de Lacy.

Amparo Moreno s’ha mostrat molt il·lusionada de poder participar en aquest projecte i ha definit la seva feina com un “‘brain storming'” per poder crear una programació que es divideixi per èpoques o per gèneres per oferir continguts de qualitat en aquesta Filmoteca.

Amparo Moreno. Autor: David B.
La tinent d’alcalde, Marisol Martínez, el regidor, Miquel Soler i amparo Moreno. Autor: David B.

Durant els propers quatre mesos, Moreno ajudarà els responsables municipals a definir una programació que abraçarà des del cinema negre fins a grans clàssics com Casablanca. Comptarà amb una programació estable fóra del circuit comercial, per poder gaudir de pel·licules en pantalla gran.

El projecte encabirà sessions de cinefòrum i també activitats per difondre les TIC i altres projectes audiovisuals. Segons ha explicat, el regidor de Foment de les Arts Audiovisuals, Miquel Soler, ja s’ha començat a adequar l’equipament per instal·lar-hi els equips de projecció.

Soler ha assegurat que el nou espai permetrà recuperar “grans clàssics” que algunes generacions mai han vist per la gran pantalla i alhora oferir propostes que puguin atraure al públic més jove avesat a consumir cinema des de la pantalla del seu ordinador a casa. “Entenem el cinema com un element cultural a reivindicar i creiem que la nostra ciutat pot ser un pol d’atracció de pel·lícules com Casablanca o els clàssics d’Alfred Hitchcock”, ha indicat. Alhora ha posat l’accent en “convertir el cinema de qualitat en una eina atractiva per recuperar públics per anar al cinema convencional”.
Per la seva banda, la tinenta d’alcalde Marisol Martínez ha afegit que la intenció és convertir la ciutat “en un referent amb una Filmoteca d’aquestes característiques, que pugui oferir continguts en versió original i que els entesos en cinema valorin”.

Foto portada: Amparo Moreno, a la roda de premsa. Autor: David B.