Foto portada: una ambulància al Parc Taulí, fa uns dies. Autor: David B.

Sabadell reclamarà un pla per millorar l’atenció sanitària en èpoques de grip

La Junta de Portaveus aprova una moció de Ciutadans (Cs) instant al Govern perquè incrementi els recursos econòmics i les estratègies de prevenció i actuació davant les epidèmies anuals.

L’Ajuntament de Sabadell reclamarà a la Generalitat que elabori un pla que permeti donar una resposta efectiva als períodes d’epidèmia gripal i que tingui aplicació anualment de forma automàtica.

La moció s’ha aprovat aquest dilluns en Junta de Portaveus i proposa diverses mesures perquè el Govern millori l’atenció sanitària en èpoques de grip. Entre elles es proposa reobrir un segon Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), potenciar les campanyes de vacunació i prevenció i revertir les retallades realitzades en els últims anys en el sistema públic de Salut. També es sol·licitarà a la Generalitat reforçar l’atenció domiciliària, els hospitals de dia i establir protocols d’estratègies clíniques de triatge ràpid per a la derivació hospitalària. Entre les mesures també demanen incloure al Portal de Transparència els indicadors mensuals de derivacions a urgències hospitalàries i els índexs de vacunació i la seva efectivitat, entre d’altres aspectes.
El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs), José Luis Fernández ha explicat que “la falta de previsió i d’un pla estratègic”, al costat de les constants retallades econòmiques, han provocat que “com és habitual els serveis d’Urgències de l’Hospital de Sabadell s’hagin tornat a desbordar amb l’arribada de la grip”.

Foto portada: una ambulància al Parc Taulí. Autor: David B.