Foto portada: membres de SBDxI. Autor: J.d.A.

SBDxI farà una triple manifestació en el seu 10 de setembre més ambiciós

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana, Sabadell per la Independència, organitza una triple manifestació el proper diumenge 10 de setembre, que confluirà en un acte conjunt al Racó del Campanar. És la mobilització més ambiciosa de l’entitat independentista a les portes de la Diada Nacional de Catalunya.

És habitual des de l’any 2013 que SBDxI organitza una activitat el vespre del 10 de setembre. En aquest cas faran l’anomenada ‘Marxa per la República’, que sortirà a les 19.45 del vespre des de tres punts de la ciutat: la plaça d’Espanya, la plaça del Treball i la plaça de la Creu de Barberà a mode de tres columnes. Està previst que a dos quarts de nou del vespre es trobin al Racó del Campanar, on hi haurà una urna gegant on “els ciutadans podran posar els desitjos que pot satisfer la República catalana”. A més, segons explica el membre de SBDxI Josep Boltaina, “obrirem tres melons per veure com de dolça serà la República”.

L’acte acabarà amb música i un recital d’Ideamúsica. Boltaina anima també als republicans però contraris a la independència a mobilitzar-se. “La reivindicació de la República va més enllà de Catalunya”, manté.

10 autocars per la mobilització sobiranista de la Diada

De cara la Diada, SBDxI porta venudes 2.400 samarretes i es preveu superar les 3.000. A més, tenen reservats i plens una desena d’autocars per anar al tram 110 (Diagonal amb Passeig de Gràcia) per l’acte convocat per les entitats sobiranistes. I s’ha arribat a un acord amb l’empresa Ferrocarrils de la Generalitat per tenir un descompte de grup. El bitllet d’anada i tornada costarà quatre euros, quan el preu habitual és de sis euros.

El dia que es preveu aprovar la llei del referèndum, i convocar-lo pel proper 1 d’octubre, el coordinador de Sabadell per la Independència, Francesc Baró, sosté que SBDxI inicia la campanya pel vot a favor, amb dues parades informatives diàries: “farem una campanya de carrer, explicant els beneficis de la independència i els costos de l’immobilisme, explicant que la independència és una qüestió de benestar”. Baró insisteix que “no serà un nou 9N; ajudarem però no substituirem el govern, que ha de tenir la iniciativa com s’ha compromès”. A nivell local, el coordinador de SBDxI demana al govern quatripartit que obri locals i “estigui al que li digui la Generalitat”.

Foto portada: membres de SBDxI, aquest matí. Autor: David B.