Serracant no es presenta a declarar: “la fiscalia no està legitimada”

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, manté que “ens trobem en un estat fallit a Catalunya” al qual “ens ha portat l’Estat espanyol”. Serracant no s’ha presentat a declarar com a investigat davant la fiscalia de Sabadell, tal com tenia ordenat per aquest dimecres a les 10 hores. L’alcalde va donar i manté el suport al referèndum de l’1 d’octubre, suspès pel Constitucional.

A la mateixa hora que s’havia de personar davant la setena planta dels Jutjats de Sabadell, l’alcalde ha comparegut des del consistori acompanyat de l’equip de govern, els regidors de CiU i els dos no adscrits. PSC, Ciutadans i PP no han estat presents.

La fiscalia en cap cas pot coartar el dret a vot de la ciutadania. Quan s’entra a empreses… Quan s’entra a redaccions de mitjans de comunicació…, quan es demanen identificacions als periodistes… Quan s’intervé la correspondència privada… Quan s’entra, com avui mateix, a les conselleries d’Economia, d’Afers Socials, Exteriors, Benestar… Quan es detenen alts càrrecs de la Generalitat… Quan s’entra a domicilis particulars… I quan totes aquestes ingerències a la democràcia les fa una policia militar a les ordres d’una fiscalia que respon a les ordres polítiques dels superiors jeràrquics que són el govern de Moncloa…, avui podem ja parlar que l’aparell l’Estat espanyol ens ha portat a una democràcia fallida. Ens trobem en un estat fallit a Catalunya”, ha assegurat Serracant, qui creu que “vivim un atac a la democràcia”.

L’alcalde manté el compromís de “donar veu a la ciutadania”, i argumenta que no declara davant la fiscalia perquè “no està legitimada per actuar contra la decisió sobirana del Parlament de Catalunya”.

Faré tot el que calgui perquè la gent pugui votar”, ha reiterat. “És el que ens demana la ciutadania de Sabadell i la catalana i totes les meves accions aniran destinades a facilitar-ho”.

En la seva ordre als fiscals provincials, el fiscal general de l’Estat va demanar que “si l’alcalde citat no compareix, s’acordi la seva detenció i presentació a Fiscalia, oficiant als Mossos d’Esquadra com policia judicial per a que la duguin a efecte en el termini més breu possible”. Per tant, l’alcalde de Sabadell s’arrisca a una detenció en un curt període de temps.

“Una imatge que la gent de tot el món ha de veure”

En declaracions posteriors a Ràdio Sabadell, Serracant ha assegurat que la seva detenció tindrà un paper simbòlic i comunicatiu perquè “marcarà una pauta”. “És una imatge que la gent de tot el món ha de veure”, ha finalitzat.

Foto portada: Serracant, durant la declaració, amb altres regidors. Autor: David B.