Serracant: “per dignitat ens toca estar al costat de les institucions catalanes”

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha posat la ciutat al costat de les institucions del país aquest dimecres en una trobada amb el president del Parlament, Roger Torrent, acompanyat d’altres alcaldes sobiranistes. Assegura que l’article 155 és un “entrebanc diari” per als consistoris. 

Serracant s’ha trobat amb Torrent, acompanyat de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, l’alcalde de Molins de Reis, Joan Ramon Casals, i l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich. Segons fonts municipals, la trobada forma part de les rondes de reuions que fa Torrent amb agents econòmics i socials de Catalunya. Tot plegat buscant un front comú “en la defensa dels drets i les llibertats del país”, que impulsa després dels darrers empresonaments d’exconsellers i la seva predecessora, Carme Forcadell.

“Ara i aquí per dignitat ens toca estar al costat de les institucions catalanes”, ha pronunciat l’alcalde de Sabadell, qui destaca que la ciutat vallesana ha estat “referent” des dels anys 80 del segle passat en la “lluita per la defensa de les llibertats i la democràcia a Catalunya”. “Estem buscant espais comuns per refermar una aliança a favor de la democràcia”, ha seguit. Així manté que l’aplicació de l’article 155 “porta a etapes passades”, una “imposició autoritària” i un “entrebanc diari” per als ajuntaments, per exemple, en el finançament de serveis socials.

La reunió entre els quatre alcaldes, tots de l’àmbit independentista, i el president del Parlament s’ha allargat durant més d’una hora, segons fonts municipals, al despatx d’audiències de la cambra catalana.

Foto portada: Aymerich, Sabater, Torrent, Serracant i Casals. Autor: ACN.