Maties Serracant. Autor: David B

Serracant reitera que els tràmits per cedir Cal Balsach van ser “transparents”

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant, manté que el procediment per atorgar la gestió d’una nau de Cal Balsach al casal d’entitats El Tallaret es va fer amb transparència, en compliment del mandat del ple i segons recomanació dels tècnics municipals. Serracant ha declarat com a investigat davant el titular del jutjat d’instrucció 2 de Sabadell.

Amb el tinent d’alcalde hi ha altres alts càrrecs investigats: Rosa Martínez, cap de Planificació Urbanística, i Margarita López Nieto, cap d’Urbanisme. Se les acusa de forçar el procediment per donar l’ús de Cal Balsach al Tallaret sense canviar el planejament urbanístic.

Els investigats sostenen que el procediment es va ver amb “transparència” i segons el marcat pel plenari de l’Ajuntament per unanimitat de totes les forces polítiques durant l’any 2015. “No va existir cap favoritisme”, ha dit Serracant a les portes dels jutjats abans de declarar. La nau del Tallaret és de titularitat municipal i calia fer-hi unes reformes, que sufragaria el casal d’entitats mitjançant diverses iniciatives.

Serracant va ser denunciat per l’anterior cap de Planificació, Maite Morao, i pel portaveu socialista, Josep Ayuso, per tràfic d’influències i prevaricació. Les dues denúncies sostenen que l’equip de govern quatripartit va incomplir el full de ruta marcat pel ple al 2015 (donar l’ús al Tallaret modificant abans el Pla General) per accelerar la cessió. Respecte a aquest afer, Serracant s’excusa en la recomanació tècnica: el canvi del Pla General era innecessari. I que en tot cas Morao i Ayuso haurien hagut d’anar al contenciós administratiu però no a una denúncia penal. En aquesta mateixa línia abunda l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, qui segons recull l’ACN, assegura que “una qüestió d’interpretació administrativa” es va convertir en una denúncia “política”.

Després d’obrir-se la investigació, Serracant va renunciar als seus càrrecs al govern, però hi va tornar sis mesos després. Fa unes setmanes el PSC va notificar que no formarà part de l’acusació, però la investigació segueix oberta. La portaveu de la Crida, Sandra Alcaide, ha assegurat que “en cap moment han retirat cap denúncia ni han fet cap escrit. Ha estat un intent de rentar la cara al PSC”.

Concentració de suport

Un centenar de persones, vinculades a l’Entesa i la Crida per Sabadell, moviments socials, i també familiars de Serracant s’han concentrat a les portes dels jutjats abans de la declaració. També hi ha assistit l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà.

Foto portada: Serracant, aquest dimecres, durant la concentració de suport. Darrera, a la dreta, l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà. Autor: David B.