Acampada Policia Municipal. Autor: David B.

Sindicat policial acusa l’Ajuntament d’aplicar “la llei de l’embut”

El Sindicat de Policies Municipals de Catalunya acusa el quatripartit d’emprar pràctiques “dictatorials” i estudia presentar un contenciós administratiu contra el calendari laboral de la Policia Municipal, que s’ha aprovat per decret davant la manca d’acord amb els sindicats. Asseguren que el govern ha actuat amb “mala fe”. 

Segons el portaveu del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-Cat) de l’ajuntament de Sabadell, Xavier Bartolí, totes les reunions que han tingut amb els representants del consistori han estat una “farsa” per “aparentar” una negociació que no ha existit i que ha acabat amb el govern aplicant la “llei de l’embut”.

Pel que fa a la redistribució de les vacances d’estiu, Bartrolí manté que el govern “ha tirat pel dret” malgrat les propostes dels sindicats, que oferien treballar 18 dies a l’estiu mentre ara treballen 16. Però l’Ajuntament els forçarà a treballar 21.

“És la primera vegada que l’Ajuntament modificarà per la via de la imposició les condicions de feina de la policia. En un any ja portem tres decrets de mobilització forçosa i ara aquest decret pel calendari laboral. No és normal”, diu Bartolí.

L’altre punt modificat pel govern és la formació obligatòria: quatre jornades anuals. Bartrolí manté que significa incomplir el conveni col·lectiu, ja que la formació és un dret però mai un deure. “En tot cas cal pactar-la amb els representants dels treballadors i no aplicar aquesta actitut dictatorial. A més, ens apliquen la formació en una setmana de descans”, assegura. Bartolí manté, a més, que es vulnera el dret al descans per assumptes particulars i que a l’estiu, a més, no es realitza correctament el descans.

Mobilitzacions i impugnació

Per tot plegat, el SPPM-Cat estudia impugnar el calendari laboral davant el tribunal contenciós administratiu, una proposta s’estudiarà amb la resta de representants sindicals, de CC.OO i UGT. A més, es reactivaran les protestes de policies “sempre sense afectar la ciutadania ni el servei”, matisa Bartrolí.

Més info: ‘El quatripartit aprova per decret el nou calendari laboral de la Policia Municipal‘.