Un viatge municipal a Malàisia irrita el PP

El PP de Sabadell “denuncia” que l’assessor del govern Adam Bonnín participés en un fòrum d’urbanisme a Malàisia en representació del consistori en comptes de l’alcalde o un representant polític. El viatge va costar 3.000 euros segons fonts municipals, la delegació estava formada per tres membres i va durar una setmana.

El portaveu municipal del PP a l’ajuntament de Sabadell, Esteban Gesa, qüestiona que l’assessor del govern Adam Bonnín viatgés a Malàisia durant una setmana per participar en la novena edició del World Urban Forum. Gesa demanarà explicacions de per què no hi va anar l’alcalde o un càrrec polític.

“A què ha anat aquest senyor a aquest viatge? Quant ha costat? En representació de què o de qui hi ha anat?” es pregunta Esteban Gesa.

A parer del regidor popular, Bonnín “no és qui” per representar la ciutat de Sabadell. Gesa ha fet referència al nou codi ètic dels alts càrrecs de l’Ajuntament, que en el sisè punt esmenta que es faran els viatges “imprescindibles” de les funcions atribuïdes a aquests càrrecs.

L’Ajuntament justifica el viatge

El consistori assegura que el desplaçament era “important” i que es va fer per motius “estratègics”. A Kuala Lumpur (Malàisia), l’Ajuntament va presentar l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat DUSI en un stand amb la Generalitat, la diputació de Barcelona i l’ajuntament de Barcelona (més info: ‘L’Ajuntament rebrà 9,3 milions de fons europeus per accelerar el seu model de ciutat‘).

Esteban Gesa, en roda de premsa aquest divendres. Autor: A. Pujadas.
Esteban Gesa, en roda de premsa aquest divendres. Autor: A. Pujadas.

Les mateixes fonts justifiquen l’assistència de Bonnín perquè és el principal redactor d’aquesta estratègia. Va estar acompanyat de la coordinadora de l’Oficina de gestió de l’EDUSI, Rosa Martínez, i del coordinador de l’àrea de Territori de l’Ajuntament. El viatge es va fer del 6 al 13 de febrer i segons el consistori va costar 3.065 euros, entre vols, allotjament i assegurança.

Foto portada: Rosa Martínez i Adam Bonnín, al World Urban Forum. Autor: @Adam_Aufenix / Twitter.