Foto portada: Payà, Ibáñez i López, aquest dimarts. Autor: J.d.A.

Unitat pel Canvi busca perfil propi en la part final del mandat

Unitat pel Canvi (UpC) reivindica el seu perfil propi a falta de menys d’un any i mig per a les properes eleccions municipals. Així la coalició d’esquerres reafirma la seva lleialtat al govern de Maties Serracant però busca marge per fer públiques les seves opinions. 

“Els aspectes del procés han estat massa presents en la gestió municipal”, convé Josep López, un dels portaveus d’Unitat pel Canvi i coordinador d’ICV: “no ens embolicarem amb cap bandera i hem de recordar que el nostre ajuntament no és un Parlament 2; val a dir, però, que els nostres regidors han dedicat els seus esforços en exclusiva a les seves funcions”. UpC marca distàncies amb la retirada de la bandera espanyola i la reforma del nomenclàtor, retirada després d’una monumental polèmica: “està clar que faríem coses diferents si estiguéssim governant en solitari però som conscients de la complexitat d’un govern com el que tenim”.

La coalició entre ICV, EUiA i gent de Podem vetllarà perquè la inversió municipal sigui equilibrada a tota la ciutat, i demana combinar les actuacions del dia a dia amb la planificació a llarg termini.

“La confiança no és la mateixa”

Malgrat que reconeixen que “la confiança no és la mateixa” després dels problemes per canviar l’alcalde, ara per ara no es plantegen sortir de l’executiu: “el mandat de la nostra assemblea és seguir influint des del govern i marcar els nostres posicionaments propis”, manté Tere Ibáñez, coordinadora d’EUiA.  Per la seva part Ernest Payà, des de Podem, manté que la formació lila estarà dins la confluència d’esquerres a les properes municipals.

Sense preferències de cara al 2019

De cara a les municipals del 2019, l’espai dels ‘Comuns’ vol ser la força més votada. Van ser la segona més votada a les municipales de 2015, van guanyar les generals tant al 2015 com al 2016, però van tenir mals resultats a les autonòmiques tant l’any 2015, com el passat 21 de desembre de 2017.

En tot cas, després dels resultats de les municipals, veuran amb qui es pot pactar. López no confirma cap preferència per reeditar l’actual quatripartit d’esquerres per sobre d’altres combinacions, per exemple, amb el PSC.

Foto portada: Payà, Ibáñez i López, aquest dimarts. Autor: J.d.A.