Foto portada: els regidors electes Edu Navarro, Elena Hinojo, Joan Berlanga i Ramon Vidal. Autor: J.d.A.

Unitat pel Canvi demana una consulta ciutadana sobre l’ingrés a l’AMI per entrar al govern

La segona formació amb més vots el 24 de maig, Unitat pel Canvi, està disposada a entrar al govern d’ERC i la Crida. Només volen introduir un matís, arran de l’assemblea d’aquest dijous. Demanen que abans d’entrar a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) es faci una consulta a la ciutadania. “El problema no és l’AMI sinó la forma d’arribar a l’AMI”, assegura Joan Berlanga.

Tal com ha informat iSabadell aquest divendres a primera hora, l’assemblea d’Unitat pel Canvi no va aprovar el pacte de govern amb ERC i la Crida. Les bases d’Unitat pel Canvi, més federalistes que sobiranistes, veuen amb mals ulls l’entrada a l’Associació de Municipis per la Independència, (AMI) que volen ERC i la Crida. Unitat proposa un terme mig: no s’oposaran a l’ingrés a l’AMI si es fa una consulta ciutadana sobre aquest fet, i la votació surt endavant. “Vinculem l’ingrés a l’AMI a una consulta ciutadana abans que a un pacte entre partits”, ha assegurat Joan Berlanga, futur portaveu d’Unitat pel Canvi.

Emplacem a la Crida i a Esquerra a reflexionar sobre aquest aspecte perquè creiem que la ciutadania no entendria que la segona força més votada i la primera força més votada sense estar esquitxada per la corrupció, implantada a tots els barris, quedi fora de l’acord per aquest tema”, ha dit Berlanga. “La ciutadania no entendria que per això no ens posem d’acord”, ha seguit.

Berlanga manté que la negociació tripartita entre les forces d’esquerres ha estat “seriosa i rigorosa” i es mostren satisfets pel resultat. Passi el que passi votaran dissabte a Juli Fernàndez com alcalde. Però demanen un últim esforç per incloure’ls al govern: “tant la Crida com ERC saben que Unitat pel Canvi és important: per tenir més estabilitat i perquè la ciutat demana un pacte d’esquerres”. UpC seguirà defensant aquesta fórmula “abans, durant i després de la constitució del ple”, ha dit Berlanga.

Foto portada: els regidors electes Edu Navarro, Elena Hinojo, Joan Berlanga i Ramon Vidal. Autor: J.d.A.