Fernàndez i Serracant, durant el ple. Autor: R.Benet.

12 claus sobre Maties Serracant, futur alcalde de Sabadell

El cap de llista de la Crida per Sabadell serà el nou alcalde de Sabadell, segons han pactat els quatre socis de govern i ha fet públic aquest dimarts Juli Fernàndez.

El relleu es farà efectiu “el més aviat possible”, tot i que encara no s’ha concretat el calendari. Serracant és una persona coneguda entre la societat activa sabadellenca, amb una llarga vinculació a entitats ambientals i polítiques. Repassem el seu perfil en 12 punts:

  1. Maties Serracant i Camps va néixer el 4 de setembre de 1976. El seu pare, Josep Maria Serracant, és compositor musical.
  2. És llicenciat en Geografia per la UAB. Va exercir com a becari d’un grup de recerca universitària i consultor autònom en temes de territori i mobilitat.
  3. La seva escola política va ser l’Associació de Defensa i Estudi de la Natura (ADENC), de la que forma part des de l’any 1993. Està vinculat a la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC).
  4. Gran defensor de la planificació urbana i ambiental, dos referents locals per a ell han estat l’enginyer i ambientòleg Manel Cunill i l’arquitecte, urbanista i exregidor Manel Larrosa.
  5. L’any 2012, amb la fotògrafa Berta Tiana i el geògraf Bernat Lladó, amb qui configura el col·leciu (Sa)badall, organitzen una mostra sobre els buits urbans a Sabadell, Urbanoporosi, que més endavant es converteix en un llibre.
  6. Serracant és regidor des de novembre de l’any 2013. Va substituir Juli Moltó com a regidor de l’Entesa, a l’oposició.
  7. L’any 2015 va ser escollit cap de llista de la Crida per Sabadell, una coalició formada per la CUP, l’Entesa per Sabadell i el Moviment Popular de Sabadell. La Crida forma part de les Candidatures Alternatives del Vallès. En les municipals de 2015, la Crida va obtenir 11.110 vots i quatre regidors, sent la cinquena formació política amb més vots a la ciutat.
  8. ERC i la Crida van formar govern des de juny de 2015. Serracant va ser nomenat com a responsable de l’àrea de Territori, incloent entre les seves responsabilitats les polítiques sobre urbanisme, habitatge i medi ambient. Amb l’entrada d’Unitat pel Canvi i Guanyem, a grans trets va mantenir les responsabilitats.
  9. El mes de maig de 2016 es va saber que Serracant estava sent investigat per tràfic d’influències en el marc de la denúncia d’una funcionària municipal i del portaveu del PSC, Josep Ayuso, sobre la cessió d’un espai a Cal Balsach (Creu Alta) al Casal Popular El Tallaret. De resultes dels fets, va deixar el govern mantenint l’acta de regidor.
  10. Sis mesos després, Fernàndez va acceptar el retorn de Serracant a l’executiu municipal, reincorporant-lo a les seves competències com a tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat.
  11. Més enllà de la cessió de Cal Balsach, les patates calentes de la seva gestió fins el moment són la reforma de la mobilitat al Centre, l’ampliació d’espais per a la bicicleta, la mala qualitat de l’aire a la ciutat, la recuperació del castell de Can Feu i la reurbanització d’espais afectats per les obres dels ferrocarrils com el Parc del Nord, la plaça d’Espanya, els barris de Gràcia i Can Feu o el parc de les Aigües, a Can Llong.
  12. Malgrat la investigació oberta, els quatre socis de govern pacten que Maties Serracant sigui alcalde, substituint el republicà Juli Fernàndez. El relleu s’ha de fer “el més aviat possible”, tot i que encara no s’ha concretat cap calendari.
Foto portada: Fernàndez i qui serà el seu successor a l’alcaldia, Maties Serracant, al darrer ple, dijous passat. Autor: R.Benet. 

Comments are closed.