Foto portada: un moment de la concentració. Autor: David B.

Unes 2.000 persones es concentren contra la “causa general” a l’independentisme

Unes 2.000 persones s’han concentrat aquest vespre a la plaça Sant Roc per protestar contra l’inici del judici al procés, que consideren una “causa general” i un judici a la democràcia. Consideren que estan en joc els drets civils i socials. Tot plegat amb un tribunal que no és “independent ni imparcial”. 

Les concentracions s’han distribuit al llarg del territori català i Sabadell s’hi ha sumat de nou. Unes 2.000 persones s’han concentrat a la plaça Sant Roc per reclamar la llibertat dels dirigents independentistes empresonats, el dia que ha començat el judici al procés. Entre els acusats, els sabadellencs Jordi Cuixart, president d’Òmnium, i Carme Forcadell, expresidenta del Parlament.

Les dirigents locals de les entitats independentistes han llegit el manifest de la concentració, pactat pels partits independentistes, ANC, Òmnium i els sindicats independentistes. Així Neus Alsina, coordinadora de SBDxI, ha criticat la “causa general” contra l’independentisme definint el judici com “clau i que marcarà un abans i un després encara no sabem com”. “Els drets socials i polítics estan amenaçats, com els laborals, els de les dones i treballadores. Són els drets de tots els que estan amenaçats. La pròpia democràcia ho està”, segons Alsina.




Segons Alsina la petició de pena pels dirigents encausats no té res a veure amb els fets que han succeït: “podem dir que el tribunal no és independent i no és imparcial”. “Ens jutgen a totes”, ha finalitzat Alsina.

Per la seva part, la presidenta d’Òmnium a Sabadell, Teresa Mira, assegura que “ens jutgen a totes independentment de la nostra ideologia o de si vam votar o no aquell 1 d’octubre”. Segons Mira, per això s’han concentrat a Sant Roc gent que defensa idees fins i tot antagòniques.

“Estem en perill; estan en perill tots els nostres drets perquè es volen jutjar persones amb grans vulneracions de drets socials i polítics”, ha seguit. “El càstig exemplar ja està decidit perquè no es tornin a posar en qüestió determinades elits polítiques, socials o econòmiques”, ha dit.

“Cal ajuntar totes les forces possibles i sortir al carrer per l’alliberament immediat dels presoners, pel lliure retorn dels exiliats, pel dret a decidir-ho tot”, ha dit Mira, qui ha animat la ciutadania a participar a les propostes contra el judici que es fan al llarg i ample del país, començant amb una mobilització a Barcelona el proper dissabte i seguint amb la vaga general convocada pel dia 21.

Foto portada: un moment de la concentració. Autor: David B.

 

Comments are closed.