Foto portada: la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Autor: David B.

6.000 persones a la plaça Sant Roc: “això ja no va d’independència ni del referèndum; va de drets civils”

  • La presidenta del Parlament: “res ens aturarà. Votarem, votarem i votarem”.

  • SBDxI emplaça la ciutadania a convertir la concentració a la Rambla de Catalunya en una acampada.

6.000 persones, segons la Policia Municipal de Sabadell, s’han concentrat aquest vespre a la plaça Sant Roc, per protestar contra l’ofensiva per aturar el referènfum de l’1 d’octubre. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat que “res ens aturarà: votarem”. L’independentisme sent que, a partir d’aquest 20 de setembre de 2017, ha arribat l’hora decisiva.

La convocatòria ha sorgit després de l’operació policial aquest matí a Sabadell, on ha estat detingut un assessor de la Generalitat, amb una tensa concentració de protesta a la porta del seu domicili, i una manifestació de rebuig posterior fins l’Ajuntament. Tot el mateix dia que l’alcalde, Maties Serracant, ha desobeït l’ordre de fiscalia, que vol prendre-li declaració com a investigat per desobediència i/o prevaricació. Serracant s’arrisca ara a ser detingut per facilitar que el fiscali li prengui declaració. A la pràctica, ha estat la concentració a la plaça Sant Roc més massiva en la història recent de la ciutat, amb 5.000 persones a la plaça i un miler més que no ha pogut entrar, segons fonts policials.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha mostrat la seva determinació:

El nostre missatge al món és que res ens aturarà. Votarem. Votarem. I votarem”.  Forcadell ha afegit que “som aquí per dignitat” i per defensar “els drets i les llibertats democràtiques del nostre país”.

Bibiana Larrosa, de Sabadell per la Independència, secció local de l’Assemblea Nacional Catalana, ha emplaçat la ciutadania a desplaçar-se a Barcelona i donar suport a la concentració que s’hi ha aixecat.

Serà llarga. No serà segurament una manifestació de quatre hores sinó que tot anar per dies. Ens hem d’ajuntar, hem de fer torns, ens hem de substituir, porteu-los menjar i aigua perquè d’aquí en sortirà la independència. Després de tres o quatre dies al carrer, a Estònia la van aconseguir. Aneu cap a Barcelona perquè la imatge serà tan potent que d’aquí vencerem l’estat espanyol”. “Portem molts anys però el que ha passat avui ja no té marxa enrere”, ha seguit.

Víctor López, de la campanya Sí per a canviar-ho tot, ha assegurat que “això ja no va d’independència ni tan sols d’estar a favor del referèndum sinó que això ja va de drets civils més bàsics, dels drets humans”. “Com al 36, diem que no passaran. No passaran aquesta colla de feixistes que només volen que acabar amb la democràcia”. López ha emplaçat la ciutadania a fer una campanya intensa la setmana vinent “fent de cada dia, de cada urna, de cada espai un espai de defensa de la democràcia”. Joan Balart, de Sabadell per la República, ha assegurat que “hem vist la vulneració més grans dels drets civils vista a Catalunya i l’Estat. Hem de ser forts i ferms”.

Estelada a la plaça Sant Roc, aquest dimecres. Autor: David B.
Estelada a la plaça Sant Roc, aquest dimecres. Autor: David B.

Les intervencions han estat interrompudes sovint amb crits de ‘democràcia’, ‘ni un pas enrere’, ‘no tenim por’ o ‘votarem’ i algun tímid ‘espanyol qui no voti’. L’acte ha finalitzat amb una actuació castellera, després d’una interpretació espontània dels Segadors.

Foto portada: la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Autor: David B. 

Comments are closed.