Milers de manifestants del Centre als Jutjats contra la sentència

  • Més de 8.000 persones es manifesten contra la sentència del Centre a l’Eix Macià. 
  • L’acte es dissol sense incidents remarcables passades les 10 de la nit. 

Més de 8.000 persones han omplert la plaça Sant Roc per protestar contra la sentència del procés. Durant la lectura del manifest, que ha estat a càrrec d’Òmnium Cultural, ANC i Plataforma per la llengua, s’ha demanat l’amnistia dels presos, així com unes manifestacions “pacífiques i serenes”. La colla de Castellers de Sabadell ha fet dues torres a l’inici i al final de l’acte, que ha seguit fins els jutjats.

La plaça Sant Roc ha quedat petita per la quantitat de persones que han manifestar-se en contra del dictamen de la sentència del procés. A les 4.000 persones que hi han cabut, se’ls sumaven 4.000 més que s’han hagut de concentrar al Passeig de la plaça Major per falta d’espai. Entre la multitud, discretament, s’hi han concentrat els portaveus dels partits independentistes municipals. A la plaça s’hi podien llegir pancartes amb consignes com ‘l’autodeterminació és un dret, no un delicte’.




La lectura del manifest s’ha dut a terme, més que puntualment, de la mà de la Neus Alsina, coordinadora de Sabadell per la Independència, Teresa Mira, presidenta d’Òmnium Sabadell i Marc Monràs, membre de Plataforma per la Llengua. Durant el discurs s’ha demanat l’amnistia pels presos, i s’ha qualificat la sentència com una “condemna als drets fonamentals”. Però el moment cúspide, en què la plaça ha esclatat en un gran aplaudiment, s’ha viscut a mitja lectura:

“Ni les amenaces, ni la repressió, ni la violència ni els empresonaments injusts faran desaparèixer el nostre anhel de llibertat”, han pronunciat.

Tot seguit, s’ha pogut escoltar com els manifestants contestaven: “no tenim por”. Per últim, s’ha demanat “una resposta política i institucional” al conflicte, i han instat als partits independentistes a que s’uneixin. Els castellers, amb dues torres, han estat els qui han tancat l’acte.

Agents custodiant l'edifici judicial i bosses d'escombraries. Autor: David B.
Agents custodiant l’edifici judicial i bosses d’escombraries. Autor: David B.

Els participants a la concentració s’han dirigit cap als jutjats, per l’eix central i la Ronda Zamenhof. En aquest cas, el CDR Sabadell havia convocat una concentració a les portes dels jutjats com a màxim exponent de l’administració de justícia a la ciutat. Les fonts policials sostenen que 8.000 persones s’han manifestat del Centre a l’Eix Macià. Un cop als jutjats, s’han trobat una vintena de Mossos custodiant l’edifici. Alguns manifestants han llençat bosses d’escombraries i alguns ous als agents. A partir de les 10 de la nit, la concentració s’ha dissolt sense incidències destacables fins que cap a quarts d’onze la policia ja ha aixecat el dispositiu de seguretat. L’acció s’havia convocat amb el lema #MerdadeJustícia.

Foto portada: la Plaça Doctor Robert, en protesta per la sentència. 15-O. Autor: David B.

Comments are closed.