Foto portada: l’avinguda de Francesc Macià, fa un temps. Autor: M.Tornel.

L’Ajuntament contempla 900 actuacions en el Pla de Mandat 2021-2023

El govern municipal elevarà la ple del proper dimarts el Pla d’Actuació Municipal 2021-2023, que vindria a ser el seu full de ruta per a la resta de mandat. Segons l’Ajuntament, contempla més de 900 actuacions repartides entre 500 objectius específics i més de 200 d’estratègics. 

Per elaborar el PAM s’han tingut en compte els Objectius de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i s’ha vist condicionat per l’aparició de la crisi de la Covid-19, des del mes de març de l’any passat, i també pel Programa d’Inversions 2021-2014, que prioritza les línies d’actuació. “És la nostra agenda de prioritats”, ha dit el regidor d’Acció Social en funcions de portaveu de l’executiu, Eloi Cortés. De fet l’executiu municipal es va comprometre a redactar-lo abans de la propera tardor però ha trigat gairebé mig any més: “la pandèmia no hi ha ajudat però sobretot el fet de voler tenir un pla de mandat realista i per tant l’hem hagut d’anar adaptant a la realitat”, assegura Cortés.

El PAM té cinc línies d’actuació. El primer se centra en les persones i inclou els serveis per a la ciutadania. Hi ha mesures per garantir l’alimentació bàsica o per reforçar el programa de sensellarisme. El segon tracta l’economia i té en compte l’ocupació i la innovació. El tercer es dedica a la planificació equilibrada dels barris i la sostenibilitat ambiental. El quart se centra en el bon govern, la participació, el feminisme, la convivència i ser transparents. Finalment el cinquè eix se centra en l’àmbit intern de l’administració, amb la integració de l’administració electrònica en l’horitzó.

El govern municipal, format pel PSC i Podem, explicarà el Pla d’Actuació Municipal al ple del proper dimarts. No s’ha d’aprovar ja que és un document de línies d’actuació de l’executiu.

Foto portada: l’avinguda de Francesc Macià, fa un temps. Autor: M.Tornel.

Comments are closed.