El coordinador de Pirates, absolt per clonar la web de l’1-O

El jutjat d’instrucció número 18 de Barcelona ha arxivat la causa contra el coordinador del partit Pirates de Catalunya, Enric Pineda, per clonar la pàgina web que la Generalitat va fer pel referèndum unilateral de l’1 d’octubre. 

El coordinador de Pirates de Catalunya, Enric Pineda, va anar a declarar el passat mes d’octubre amb una vintena més d’internautes per clonar, diverses vegades, la pàgina web que la Generalitat va fer per divulgar l’1-O, i que va ser tancada per ordre judicial. Es tractava de la web referendum.cat; després també van clonar garanties.cat. La denúncia va ser impulsada des del jutjat número 4 de Paterna (València), amb la hipòtesi que un moviment hacker organitzat es dedicava a clonar pàgines webs il·legals.




Tots els acusats han estat absolts. En un comunicat, Pirates ha celebrat l’arxivament de la causa, que considera “injusta” i “desproporcionada”, lamentant que l’Estat hagi mobilitzat els cossos de seguretat per “reprimir accions emparades dins del dret de la llibertat d’expressió i el dret a la informació”.

Es planteja denunciar la policia

Pineda, veí de Sabadell, ha assegurat a Ràdio Sabadell que s’està plantejant denunciar la policia per actuar “de mala fe”. “Creiem necessari que se’ns compensi d’alguna manera. Això no pot acabar aquí”, ha dit a l’emissora municipal. En el seu moment, el Partit Pirata ja va denunciar el govern espanyol davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Ara farà extensiva la denúncia als tribunals espanyols.

Foto portada: el coordinador de Pirates de Catalunya, Enric Pineda. Foto: pirata.cat.

Comments are closed.