Així liderarà ERC l’oposició: “exigents i bel·ligerants” però oberts a alguns pactes

El grup municipal d’Esquerra Republicana (ERC) ha mostrat el seu compromís de defensar els projectes que es van engegar durant el passat mandat. El regidor d’ERC i exalcalde, Juli Fernàndez, tot i lamentar no estar al govern, destaca “l’orgull” de ser “el grup de l’oposició més nombrós que hi ha hagut a Sabadell des del 99”. En aquest sentit, els set regidors han presentat els quatre eixos principals que defensaran durant el seu mandat com a principal grup de l’oposició. 

Esquerra Republicana no oblida els projectes que es van engegar durant l’última legislatura, en la que van ser al govern. Ara són el grup més nombrós de l’oposició, i no estan disposats a renunciar les propostes passades.

“Vam impulsar més de 100 propostes i volem que siguin realitat”, assegura el portaveu municipal d’ERC, Gabriel Fernàndez. I afegeix: “serem exigents i bel·ligerants amb aquells projectes que es vulguin tirar enrere”.

En el mateix sentit, el regidor del grup municipal i exalcalde, Juli Fernàndez, ha demanat el “respecte institucional” que assegura que es mereixen pel fet de ser a l’oposició. Ha recordat que coneixen “perfectament els calendaris d’execució” perquè els van iniciar, i que estaran atents en el seu compliment.

“Les millores que estem veient avui en dia, són projectes que fa mesos que van iniciar-se”, assegura el regidor republicà.

La portaveu adjunta del grup, Èlia Soriano, ha destaca que aquest projectes “són pioners en polítiques socials en el nostre país”.

El grup també ha lamentat que no siguin al govern durant aquest mandat però Juli Fernàndez s’ha mostrat orgullós per ser “el grup més nombrós que hi ha hagut a l’oposició des de l’any 99”. El regidor s’ha refermat en el compromís de seguir amb “persistència, exigència i coherència” el seu programa, i els regidors han desgranat conjuntament els quatre eixos principals en què es basaran les seves accions.

Roda de premsa ERC. Autor: David B.
Roda de premsa ERC. Autor: David B.

Tanmateix, el regidor no es tanca a votar a favor d’algunes de les noves propostes del PSC, sempre que “coincideixin amb la nostra visió republicana”, assegura Juli Fernàndez.

Els quatre eixos principals d’Esquerra 

El primer eix fa referència a la importància del municipalisme, i a “seguir impulsant des de la ciutat, la construcció d’un país de benestar”, explica la portaveu adjunta, Èlia Soriano. A més, Soriano afegeix com a segon eix la idea de que Sabadell ha de ser governada “per a tothom”. El tercer és “el compromís amb la transparència i el combat contra la corrupció”, explica el portaveu, Gabriel Fernàndez. Demanen al govern municipal del PSC que “no abaixi la guàrdia” en el control de la corrupció. Assegura que lideraran un “gran acord contra la corrupció”, que el grup municipal donarà a conèixer més endavant. El quart i últim eix torna a refermar-se en la defensa de que es compleixin els acords que es van acordar durant el darrer mandat, segons explica Gabriel Fernàndez.

Foto portada: roda de premsa d’ERC. Autor: David B.

Comments are closed.