Foto portada: la pancarta 'Llibertat presos polítics', a l'Ajuntament. Autor: David B.

De quina pancarta em parla?

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, demana precisions a la Junta Electoral de Sabadell per esquivar la retirada de la pancarta que demana la Llibertat dels “presos polítics” i els llaços grocs als equipaments municipals. En el recurs presentat per l’Ajuntament, al qual ha accedit aquest digital, Serracant assegura que ara per ara és “impossible” complir les exigències de la Junta Electoral. 

“En la façana de l’Ajuntament hi ha actualment penjades tres pancartes amb tres lemes diferents. Quina d’elles és la que s’ha de retirar?”, pregunta Serracant a la Junta Electoral en el recurs, interposat el passat dilluns 18 de març. “Si no es determinen de manera precisa els símbols que s’han de retirar”, és impossible complir la petició de la Junta Electoral, diu.

Foto portada: pancarta a la plaça del doctor Robert. Autor: j.d.A.
Pancarta pels refugiats a la plaça del doctor Robert, fa temps. Autor: j.d.A.

A més de demanar precisions per esquivar la retirada de la pancarta i els llaços grocs, com demana la Junta Electoral de Zona i també Cs i PP, Serracant presenta altres al·legacions. Així recorda que l’article 20 de la Constitució consagra la llibertat d’expressió i creu que la retirada dels símbols vulnera aquest dret fonamental. De fet, les pancartes que hi ha a l’Ajuntament “no són més que la plasmació de l’exercici d’aquest dret per part del govern de la corporació local”. I nega que cap del símbols penjats s’identifiqui amb “cap candidatura” que es presenti a les eleccions generals del 28 d’abril, per la qual cosa no es compromet la “imparcialitat, objectivitat i neutralitat del procés electoral”.

Retirar tots els llaços i pancartes?

Finalment, Serracant també al·lega que la Junta Electoral de Zona de Sabadell s’extralimita perquè, si l’acord de la Junta Electoral Central demana al president de la Generalitat retirar estelades i llaços grocs, el de la Junta de Zona de Sabadell demana retirar les banderes, estelades o no, llaços, grocs o d’un altre color, i pancartes, anant més enllà de l’acord de la Junta Electoral Central.

Per tot plegat, l’Ajuntament demana que es revoqui l’acord de la Junta Electoral de Sabadell del 13 de març, que obliga la corporació a retirar pancartes i llaços.

Foto portada: l’edifici consistorial, fa uns dies. Autor: David B. 

Comments are closed.