Alerta a ERC pel “tarannà bustista” d’unes declaracions del tinent d’alcaldessa de Seguretat

Alerta al principal partit de l’oposició, Esquerra Republicana, per unes declaracions del tercer tinent d’alcaldessa Jesús Rodríguez (PSC) el passat dijous a Diari de Sabadell. Rodríguez va assegurar que, a la policia, “hi ha un problema de regeneració en el cos de comandament de la Policia Municipal. De vuit responsables, cinc estan en situació de jubilació. Ja he donat instruccions perquè els subinspectors siguin els més joves i així forçar una mica la màquina [per rejovenir els comandaments]”.

ERC proclama que la igualtat d’oportunitats perilla al cos i ja veu pràctiques bustistes a l’administració Farrés. Mitjançant un comunicat de premsa, els republicans mostren la seva preocupació pel “tarannà bustista” d’una declaracions que posen en risc la igualtat d’oportunitats i demanen a l’alcaldessa, Marta Farrés, que surti al pas a confirmar o desmentir les “instruccions” de Rodríguez.




El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, pregunta a Farrés “a qui, per fer què i com s’han efectuat les instruccions per fer que ‘els subsinspectors siguin els més joves i així forçar una mica la màquina?”. El regidor Raúl García Barroso manté que “els responsables polítics han de vetllar sempre per garantir els principis d’igualtat, mèrit i capacitat” i sosté que “un electe no ha d’interferir en cap cas”.

“El caldo de cultiu de la corrupció”

Per la seva part, Fernàndez sosté que “la normalització de pràctiques com aquesta, que no són normals ni desitjables, pot ser el caldo de cultiu de la corrupció. Per això desitgem honestament que l’alcaldessa desmenteixi aquestes afirmacions urgentment. Estem constantment atents i fiscalitzem el govern perquè Sabadell no torni al passat”.

Foto portada: Rodríguez, en un ple. Autor: David B. 

Comments are closed.