Foto portada: un dels equips de neteja. Autor: David B. 

Alto al foc entre l’Ajuntament i SMATSA

L’Ajuntament no aplicarà la nova Instrucció Tècnica de Facturació (ITF) a l’empresa SMATSA fins que no es resolguin les mesures cautelars demanades per l’empresa davant el contenciós administratiu. D’aquesta forma l’empresa seguirà facturant com fins ara i mantindrà els recursos humans i els serveis previstos. 

L’entesa és provisional, i fins la resolució judicial de les cautelars. SMATSA ha portat la nova ITF al contenciós administratiu i ha demanat mesures provisionals. L’Ajuntament accepta que no s’apliqui la nova instrucció fins el moment, una decisió que es pot allargar alguns mesos.

Què significa això?

A curt termini que no s’apliqui la nova ITF té conseqüències en la plantilla i en els serveis. SMATSA seguirà facturant com fins ara i no posarà en marxa les mesures associades a la nova ITF: menys reforços en la recollida de voluminosos, supressió de la neteja de l’entorn de la pneumàtica i menys substitucions d’estiu. La ITF implica una facturació un 7 per cent inferior, segons les dades de l’empresa. En números absoluts, 1,2 milions d’euros.

Foto portada: un equip de neteja de l’empresa SMATSA. Autor: David B. 

Comments are closed.