Aquests són els béns que declara cada regidor

  • La regidora de la Crida Anna Lara, qui té més diners al banc i la propietat més cara. 
  • L’alcaldessa Farrés té el 50 per cent d’un habitatge i dos fons d’inversió per 18.000 euros. 

Mes i mig després de constituir-se l’Ajuntament, i amb molt retard en comparació per exemple amb Barcelona, el consistori ha publicat en obert les declaracions de béns i activitats dels 27 regidors i regidores del consistori. A nivell general, declaren propietats, vehicles i estalvis modestos.

La regidora amb més estalvis al banc és Anna Lara, de la Crida, amb més de 43.000 euros. A més, té una cinquena part d’un terreny hipotecat per gairebé 600.000 euros. Qui té més número de propietats és el socialista Manuel Robles, amb dos pisos, un apartament i un garatge. Segons les declaracions de béns, un bon grapat de regidors no té cap propietat, ni tan sols un vehicle. Aquest és un resum del més destacat de la declaració de béns que presenten els regidors. El juntaire Francesc Baró és qui menys diners té al banc. No arriba a 300 euros en tres comptes diferents.

Els béns de l’alcaldessa

L’alcaldessa de Sabadell té una propietat al 50 per cent comprada l’any 2005 amb un valor d’adquisició proper als 180.000 euros. Farrés va comprar el pis quan tenia 24 anys. Hipoteca des de llavors a Bankinter. A més, té quatre comptes corrents amb un saldo mitjà en el darrer trimestre de 2.872 euros. En quant a vehicles té un Ford Kuga de l’any 2015. Finalment, té prop de 18.000 euros en dos fons d’inversió a l’entitat Caixabank.

I els tinents d’alcalde?

El primer tinent d’alcaldessa i diputat, Pol Gibert (PSC), no té immobles. Té un Seat Ateca comprat aquest passat mes de març i un saldo mitjà de 16.500 euros en dos comptes bancaris.

La segona tinent d’alcaldessa, Marta Morell (Podemos), la meitat d’un pis comprat l’any 2005 i escripturat per 180.000 euros amb hipoteca al Banco Santander. El saldo mitjà dels seus comptes és de 9.000 euros.

El tercer d’alcaldessa, Jesús Rodríguez, té el 50 per cent d’una propietat amb un valor escripturat de 250.000 euros. I dos Fiat Panda. El saldo mitjà dels seus comptes en el darrer trimestre és de 900 euros.

La quarta tinent d’alcaldessa, Montse González, té un immoble al 100 per cent i un altre al 50 per cent, un Seat Ibiza comprat fa dos anys i 2.200 euros al compte bancari.

Els béns dels exalcaldes

Des de l’oposició, l’exalcalde Juli Fernàndez el 50 per cent d’una casa comprada l’any 2017 i amb hipoteca a Caixa d’Enginyers, on també té un pla de pensions amb 8.300 euros. El valor escripturat de casa seva és de 270.000 euros. Té una moto Yamaha des del 2014. El saldo mitjà del seu compte és de 9.600 euros. El també exalcalde Maties Serracant, de la Crida, no disposa de propietats immobiliàries ni vehicles. El saldo mitjà dels seus dos comptes bancaris (un a Caixa d’Enginyers, l’altre al BBVA) és d’uns 18.000 euros. Després de Lara, és qui més diners té al banc.

Els portaveus de l’oposició

En quant als portaveus, el republicà Gabriel Fernàndez té la meitat d’un pis amb hipoteca al BS, una Mitsubishi Space Wagon i 1.000 euros de mitjana al seu compte bancari. Nani Valero, de la Crida, no té immobles, en quant a vehicles un moto de 125 cc i uns 3.000 euros de mitjana en tres comptes de Triodos Bank. Adrián Hernández, de Cs, té un cotxe del 2014, 1.900 euros en fons de l’entitat Etoro, 2.800 euros als comptes bancaris i un préstec personal de 10.000 euros pendent d’amortitzar. Finalment Lourdes Ciuró, de Junts, té la meitat d’un habitatge i un local, una Wolswagen Touran del 2013 i 10.000 euros de mitjana als comptes bancaris.

Manuel Robles, el regidor amb més immobles

Dins de la modèstia generalitzada que han declarat els regidors, el socialista Manuel Robles és qui més propietats té. Disposa de dos pisos, un al 100 per cent i un al 50 per cent, un apartament a la Costa Daurada i un local. A més té dos vehicles, un Jeep Liberty i un Wolswagen Sharan. I 11.000 euros de saldo mitjà als comptes.

Entre les curiositats, el republicà Santi Valls té accions d’una desena d’empreses. És el regidor que més inverteix. Hi ha bastants regidors que no tenen declaren propietats ni vehicles (l’excalde Serracant, Glòria Llobet d’Esquerra, els socialistes Eloi Cortés i Carles de la Rosa o de Ciutadans, la regidora Laura Casado). Tres regidors no tenen de mitjana ni 1.000 euros de saldo al banc. Són els socialistes Jesús Rodríguez i Laura Reyes i el juntaire Francesc Baró, qui menys diners té al banc entre els 27 edils, ja que no arriba a 300 euros.

Més informació: si voleu veure les declaracions de béns, heu de clicar a la frase ‘Béns patrimonials’ de cada regidor. Haureu d’anar, això sí, d’un en un. Podeu fer-ho aquí: ‘Béns patrimonials‘. 

Comments are closed.