Artur Mas: “Sabadell ha de passar pàgina”

  • Més de 400 persones omplen l’Espai Cultura en l’acte central de CiU.

  • Suport de Miquel Calçada i el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Quim Carné.

Convergència i Unió ha omplert aquest dimecres l’Espai Cultura Sabadell en l’acte central de la seva campanya a Sabadell. Rossinyol ha rebut el suport del president de la Generalitat, Artur Mas, qui ha demanat als sabadellencs que votin per “passar pàgina”.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha definit Rossinyol com un “candidat molt preparat i que s’ha dedicat fonamentalment a millorar el funcionament de les institucions i la seva transparència”. Per a Mas el tema prioritari a les eleccions “és Sabadell i passar pàgina”. “S’han perdut oportunitats en aquest anys”.

Mas ha fet referència als comentaris del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, qui ha comparat l’estat actual del català com la imposició del castellà durant el franquisme assegurant que no es podia fer passar la víctima com el botxí i la “llengua catalana ha estat la víctima”. A continuació ha iniciat un diàleg amb Rossinyol, en que s’han mostrat favorables a l’agilització de tràmits i facilitació de llicències a les “bones idees” en referència a Rossinyol. Mas ha afegit que “en els propers dos o tres anys hi haurà més oportunitats i les hem d’aprofitar”.

Sabadell té una oportunitat d’or i només té una persona per concentrar el vot de forma transversal. Carles Rossinyol pot aplegar vots de CiU i si és capaç d’aplegar d’altres formacions polítiques, Sabadell canvia i canvia per a bé”, ha dit Mas.

Rossinyol ha reconegut que “no farem res de bo si no ho fem tots junts” i ha recordat que en els seus anys de govern a la Diputació (n’és vicepresident) ha aconseguit treure endavant els pressupostos i les votacions sense vots en contra.

Ara cal repensar la ciutat cap al futur. Ha de ser una feina d’un partit? No. Ha de ser la feina de tots i la farem. Teníem una porqueria de riu i ha estat un projecte de ciutat govern rere govern. Tothom hi ha apostat per ell. Ara és això el que toca fer”, ha assenyalat.

“Entre tots ho farem tot però que algú tiri del carro”, ha corregit Mas, qui ha demanat força per a CiU. En el seu discurs Rossinyol ha destacat la qualitat del seu equip. “Tenim grans idees però també gent que les pot portar a terme. Tenim experiència. I hem viscut anys molt complicats, amb partits que han explotat, noves llistes, sigles amagades. Nosaltres ens hem mantingut ferms i hem ampliat els nostres suports amb Reagrupament. Plantegem un canvi radical en formes i continguts però un canvi tranquil. Som l’única alternativa de canvi. L’únic vot útil”.

Duríssim Miquel Calçada

El comissari dels actes del Tricentenari i sabadellenc Miquel Calçada ha donat el seu suport a Rossinyol fent a la vegada una de les més dures crítiques al bustisme escoltades a Sabadell.

Hi ha qui han volgut fer-nos creu que Sabadell era seu i sembla que les coses que han fet malament no sigui responsabilitat seva sinó de la ciutat. I Sabadell és molt millor que les que han governat fins ara”, ha seguit. Ha reconegut la seva complicitat amb “el pobre” Juan Carlos Sánchez, però “ja sabeu que no l’han deixat presentar”. El comentari ha aixecat aplaudiment del públic. “D’un anys ençà com a ciutat hem perdut el tren del progrés i ens hem de tornar a enfilar ben ràpid”, ha dit Calzada. “Cal que l’Ajuntament torni a estar en mans dels sabadellencs i deixi de ser una eina pel gaudi d’uns pocs. Hem de tornar a confiar que no és el club privat d’uns quants”, ha dit el comunicador. “Hem viscut el pitjor de la casta i del populisme amb un gran aparell de propaganda que silenciava la mediocritat més absoluta”, ha finalitzat.

Qui també ha donat el seu suport a Carles Rossinyol ha estat el regidor de Cultura, Quim Carné, assegut a segona fila. L’Espai Cultura s’ha omplert, amb més de 400 assistents.

Acció de la PAH per l’ILP

En canvi, mig centenar d’activistes de la PAH Sabadell s’han concentrat a les portes de l’Espai Cultura en un escrache a Convergència i Unio, que es fa durant la campanya a nivell català. També el fan al PP. Una desena de Mossos d’Esquadra els han barrat el pas al carrer d’en Font. Els membres de la PAH han entregat un document a Carles Rossinyol demanant el vot a favor de CiU al Parlament a la Iniciativa Legislativa Popular.

Foto portada: Artur Mas, a l’Espai Cultura. Autor: David B.

One Comment