Arxivada la investigació sobre les dietes de la FMC

L’Audiència Provincial de Barcelona ha arxivat la investigació per la presumpta malversació de fons públics a la Federació de Municipis pels presumptes sobresous en forma de dietes als membres de la seva executiva fins l’any 2012, quan va esclatar el cas Mercuri i Manuel Bustos va abandonar la presidència.

La investigació havia anat creixent i ha arribat a afectar a mig centenar de càrrecs públics, la gran majoria alcaldes, que van cobrar dietes fixes en proporció a la seva dedicació al club municipalista, mentre era president Manuel Bustos.

Ara l’Audiència Provincial ha dictaminat que la FMC és un ens privat, com marcaven els seus propis estatuts, i que malgrat ser sostinguda amb fons públics, no pot haver-hi malversació. Els ajuntaments hi entraven de forma voluntària, pagant les seves quotes i la Federació s’organitzava segons marcaven les seves regles. La decisió es pren després del recurs d’apel·lació interposat per alguns dels imputats. S’ha declarat el sobreseiment de la investigació, la peça 25bis del cas Mercuri.

Entre els alcaldes investigats hi havia gairebé tots els partits: PSC, CiU, ERC, ICV-EUiA i PP. Entre ells, els de Mataró, Solsona, Sant Quirze del Vallès, Rubí, Santa Perpètua de Mogoda, Tarragona, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat o l’actual secretària d’organització del PSC, Assumpta Escarp (de Barcelona i que actuava per delegació de l’alcalde de Barcelona Jordi Hereu). La decisió l’ha pres la secció 3ª de l’Audiència Provincial el dia 13 de març. No hi cap recurs.

Més informació: ‘Peça FMC

Foto portada: executiva de la FMC entre 2011 i 2012. La gran majoria van ser imputats i ara desimputats.

4 Comments