Assemblea Oberta Sabadell

Assemblea Oberta de Sabadell: nou intent de part de l’esquerra local per confluir

Un grup de sabadellencs impulsa una trobada aquest dissabte amb l’objectiu de buscar punts en comú entre la històrica divisió de l’esquerra local. La cita és dissabte al matí al pavelló de Cal Balsach. Bona part dels signants ja van participar en un intent similar fa un any, des de l’anomenat col·lectiu Unir l’esquerra alternativa a Sabadell.

El grup s’ha donat a conèixer a través d’un manifest, Assemblea Oberta de Sabadell, en que mantenen que no volen “substituir la tasca de cap organització de Sabadell sinó que neix com a espai de debat, treball i acció col·lectiva amb la finalitat de promoure canvis efectius a la nostra ciutat”. Asseguren que volen transformar la societat amb una mirada ecologista, feminista, de radicalitat democràtica i de progrés. Es constitueixen com a plataforma “amb la intenció de capgirar aquesta situació” de crisi i paràlisi a la ciutat.

El manifest assegura que és possible un canvi profund a la ciutat però que “cal un nou espai social i polític que sumi totes les forces polítiques de l’esquerra, però que no es quedí aquí, sinó que superi la manera de fer tradicional dels partits, que inclogui també les lluites dels moviments socials i a veïns i veïnes de Sabadell a títol individual. Cal un espai per aplegar diferents sensibilitats, que sigui plural i amb la voluntat de representació àmplia, que ens permeti recuperar les institucions públiques i posar-les al servei del benestar de la ciutadania”.

La divisió de l’esquerra

Mantenen que les institucions han de posar en primer lloc les necessitats ciutadanes i que la prioritat és treballar per qui més pateix. No obstant, es defineixen com a “preocupats per les poques possibilitats que hi ha de solucionar” la divisió de l’esquerra a Sabadell.

Creiem fermament que la divisió de l’esquerra ha permès en part la continuïtat d’un govern de Bustos que ha fet una gestió desastrosa dels recursos i el patrimoni públics, ha instaurat una actitud clientelar que ha fet trontollar la democràcia local i ha portat la corrupció i les corrupteles a l’Ajuntament. Sabadell està sumida políticament en una etapa grisa de la que cal sortir-ne. Més enllà del problema local, la resposta política a la crisi en forma de rescat als rics i de retallades per a la majoria han posat en risc les vides i les subsistències de moltes persones, i cal donar un tomb contundent a aquesta situació en la qual els que tenen molt segueixen guanyant mentre perdem les persones de sempre. L’emergència és massa gran i el repte massa difícil com per no posar-ho tot de la nostra part”, diu el manifest.

El grup es presenta aquest dissabte a Cal Balsach, mantenint que cal deixar de banda el debat de les sigles i debatre les prioritats que acosten i uneixen l’esquerra local. L’assemblea estarà oberta a tothom i començarà a les 9.45 hores.

Qui són?

Entre els signants del manifest de l’Assemblea Oberta de Sabadell es troben persones que ja van signar i fins i tot liderar en part el col·lectiu Unir l’esquerra alternativa a Sabadell, com Enric Prat, Mireia Martí, Rita Huybens o Tere Ibáñez. Hi ha signats de l’òrbita d’ICV, com Miquel Àngel Claveria o Cris Molins, de la branca juvenil dels ecosocialistes, Mireia Martí. Hi ha també membres d’EUiA com Joan Balart, del sindicat Comissions Obreres, com l’històric Juan Ignacio Valdivieso o Alba Olivera, dirigents del moviment veïnal com el president de l’AA.VV Poblenou, Francisco Rosa. També hi ha membres de Podem com Lidia Sayago.