Ayuso es presenta a la ciutat reafirmant la seva fidelitat al bustisme

  • Un miler de persones assisteixen a la presentació de Josep Ayuso com alcaldable.
  • Pedro Sánchez (PSOE) manté que “no formem part de cap casta” mentre que Pere Navarro insisteix en la tercera via.

Fins a 937 persones ha entrat el PSC al recinte de Fira Sabadell per assistir a l’acte polític i dinar de presentació de Josep Ayuso com candidat a l’alcaldia. El preu del tíquet ha estat de 10 euros. Ayuso ha assegurat que vol ser l’alcalde de tots els sabadellencs i s’ha definit com una persona “lleial i treballadora”. Agraïment i aplaudiments a l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, present a la sala, que ha estat reivindicat.

El PSC de Sabadell, una setmana després de les eleccions europees (“un dia de molts foscos i pocs clars”, segons ha dit Ayuso, ha aplegat gairebé un miler de persones a Fira Sabadell per veure la presentació del seu candidat a l’alcaldia. Entre els presents, els diputats al Parlament i el Congrés, Montserrat Capdevila i Carlos Corcuera, alguns alcaldes, com la de Barberà, Ana del Frago, i la majoria de l’executiu local, inclòs bona part de l’equip que va competir contra Ayuso a les primàries (Marta Farrés, Ramon Burgués i Quim Carné). També els qui va donar suport a Ayuso: Lluis Monge, Carles Bosch, Cristian Sánchez i Anna Carrasco. Finalment hi ha anat Paco Bustos.

L’actual alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha estat absent, tant físicament com en els discursos (cap referència pel segon alcalde socialista de la història de Sabadell), mentre que l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha assistit en una taula propera on s’ha assegut Ayuso i ha estat públicament reivindicat pels socialistes.

Ayuso, que s’ha definit com a “molt lleial” ha reivindicat la tasca feta pels governs socialistes a Sabadell i especialment la figura de Bustos, qui va renunciar a l’alcaldia “per uns fets injustos posant per davant els interessos de la ciutat que els seus propis”. Bustos s’ha aixecat, ha saludat els assistents i ha rebut els aplaudiments dels presents. Després s’ha abraçat a Ayuso com ja va fer quan va guanyar les primàries socialistes. Ara, tres mesos després, Bustos està a punt de ser processat per tràfic d’influències i tant la Fiscalia com l’acusació popular demanen per ell dos anys de presó per una de les diverses causes que té obertes al cas Mercuri. “No estàs sol; estem amb tu”, ha dit Ayuso.

Sánchez (PSOE): “No formem part de cap casta”

En el plànol polític, el diputat del PSOE Pedro Sánchez, ha assegurat que el PSOE no pertany “a cap casta”, en referència a com els anomenen des del moviment Podemos, sorpresa de les eleccions europees. Ha defensat un PSOE de treballadors per a treballadors i ha definit el PP com una partit ple “gent amb sobresous”. Sánchez assegura que el socialisme necessita un “nou renaixement” i anar cap a la “democràcia directa”.

Navarro i la tercera via

Per la seva part, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat que els resultats de diumenge passat van ser dolents però s’ha reafirmat en la via socialista de buscar un nou encaix entre Catalunya i la resta d’Espanya a través d’un canvi de la Constitució. Navarro s’ha referit a Ayuso com “el proper alcalde de Sabadell” i proposa configurar una comissió al Congrés per debatre el canvi constitucional. “La tercera via és molt difícil però és l’única via possible; la resta són vies mortes”, ha dit Navarro.

En el seu torn, Ayuso ha recordat les seves arrels familiars, el seu barri (Els Merinals), ha dit que va poder estudiar Dret gràcies a les beques universitàries impulsades pel PSOE i ha assegurat que vol ser “l’alcalde de tots els sabadellencs”. Ha demanat defensar un Sabadell “ric i divers”, les mateixes paraules que ha referit per definir Catalunya. Ayuso ha rebut d’un grup d’infants un llibre en blanc:

“M’han demanat que escrigui aquí la millor història de la ciutat, la del nostre futur. Us convido a escriure’l junts, perquè junts sumem pel futur de Sabadell”, ha assenyalat. “Treballaré per una ciutat més justa, on no hi hagi gent sense casa i cases buides, on les llistes d’espera dels hospitals no siguin interminables i on es substitueixin als mestres que es posen malalts”.

Després de la seva intervenció, s’ha procedit a servir el dinar pel miler d’assistents a l’acte, que ha acabat a mitja tarda.

Foto portada:  Ayuso, amb el llibre en blanc on vol escriure simbòlicament el futur de la ciutat. Autor: J.d.A.

4 Comments