Foto portada: els regidors socialistes Cristian Sánchez, Anna Carrasco, Josep Ayuso, Carles Bosch i Lluis Monge. Autor: David B.

Ayuso nega la guerra bruta contra Serracant i demana la seva dimissió “per coherència”

  • Ayuso (PSC) demana la dimissió de Serracant o que Fernàndez el cessi. “Per coherència”, diu.

  • El portaveu popular, Esteban Gesa, manté que renunciar a les funcions de govern és insuficient.

“Tothom és esclau de les seves paraules”. Sota aquesta premissa el portaveu del PSC a l’Ajuntament, Josep Ayuso, demana la dimissió del regidor d’Urbanisme, Maties Serracant. “Per coherència”, diu. En el seu defecte, vol que l’alcalde, Juli Fernàndez, el cessi dels seus càrrecs institucionals com va fer amb ell no fa gaire.

Ayuso està sent investigat per la peça de Ca n’Alzina. I no ha dimitit. No ho pensa fer, ha reiterat aquest dimarts, perquè segons assegura un informe policial superior a les 700 pàgines assegura que no ha fet cap il·lícit. En canvi sí demana la dimissió de l’encara tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Maties Serracant (Crida), investigat per la concessió de Cal Balsach al Casal El Tallaret (més info: ‘Serracant, investigat‘). “Per coherència”, manté Ayuso que Serracant ho hauria de deixar. I no com ho ha fet, anunciant que deixa les responsabilitats de govern, sinó entregant l’acta de regidor: “Serracant i aquest govern han batut un rècord. No porta ni un any de regidor d’Urbanisme i ja està imputat”, destaca Ayuso.

El socialista exigeix a Juli Fernàndez que el cessi de les funcions institucionals, el mateix que va fer amb ell després de ser imputat pel cas Ca n’Alzina. El portaveu socialista era vicepresident de la Comissió Informativa Especial de Mitjans de Comunicació i Fernàndez el va cessar emparant-se en la imputació judicial en el cas Ca n’Alzina. Ayuso nega cap tipus de revenja en la denúncia presentada contra Serracant al jutjat de guàrdia fa uns dies.

“No ens van fer cas”

El portaveu socialista ha comparegut per assegurar que tot es podria haver evitat si l’executiu hagués fet cas als advertiments socialistes. Hauria estat suficient canviant el Pla General, com va aprovar el ple, per qualificar Cal Balsach com equipament d’ús comunitari quan té la qualificació d’ús esportiu. El PSC va presentar al·legacions i el govern les va desestimar dijous passat en sessió plenària. Un dia abans els socialistes havien judicialitzat el cas perquè “ja s’han acabat els espais de fiscalització de l’oposició”. Fa unes setmanes una funcionària, Maite Morao, també investigada a Ca n’Alzina, ja havia denunciat el mateix.

No ens han fet cas i tampoc a les nostres advertències. El procés de Cal Balsach no s’ha fet bé i hi ha hagut una manca de respecte a la llei evident”, sosté Ayuso. Per això van denunciar Serracant, en base a quatre supòsits: prevaricació, tràfic d’influències, delicte contra l’ordenació del territori i negociacions prohibides a funcionaris públics.

Ayuso espera que el cas signifiqui una “cura d’humilitat per alguns” i es pregunta, en relació a un article d’opinió de l’exportaveu de l’Entesa, Virgínia Domínguez, si realment a Cal Balsach tot està en ordre. El portaveu socialista vol saber si l’Ajuntament compareixerà com acusació particular en aquest cas i si la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció farà el mateix. I assegura que l’obligació del seu grup és portar els casos als tribunals quan detectin irregularitats.

Gesa (PP) també demana la dimissió

L’únic regidor del PP a Sabadell, Esteban Gesa, també ha demanat a Serracant que entregui l’acta de regidor. Creu insuficient la renúncia als càrrecs de govern. “Hauria de fer allò que ha reclamat en cada ple”, diu en referència a les samarretes que els regidors de l’Entesa i després de la Crida vesteixen contra els imputats pel cas Mercuri.

Foto portada: els regidors socialistes Cristian Sánchez, Anna Carrasco, Josep Ayuso, Carles Bosch i Lluis Monge. Autor: David B.

2 Comments