Berlanga (Comuns), també investigat per l’1 d’octubre

Sense convocatòria ni publicitat, és a dir, en la més total discreció, aquest dilluns el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Joan Berlanga (d’Unitat pel Canvi, el referent ara per ara dels comuns a l’Ajuntament) ha declarat aquest migdia al jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell pel seu paper en el referèndum de l’1 d’octubre. 

Berlanga és primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, i regidor d’Educació, La cessió dels centres educatius com a punt de votació en el referèndum unilateral de l’1 d’octubre de 2017, i la denúncia del particular de Múrcia denunciant la implicació municipal en la consulta, l’ha fet estar investigat.

Aquest dilluns al matí l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha estat citat a declarar pel referèndum de l’1 d’octubre. N’ha sortit cap a les 11 del matí sense prestar declaració, perquè s’ha acollit així al seu dret (més info: ‘Serracant no declara‘). Quan Serracant tornava dels jutjats cap a l’Ajuntament, gairebé a la mateixa hora, Berlanga feia el camí contrari cap als jutjats.




El primer tinent d’alcalde està sent investigat pels fets, i ha declarat passat alguns minuts del migdia. Durant aquells dies, però, no tenia competències al respecte i així ho ha acreditat, segons han palesat fonts municipals aquest migdia.

Al sortir de declarar, i després d’acordar un comunicat, l’Ajuntament ha fet pública la imputació del també portaveu d’Unitat pel Canvi.

Foto portada: Berlanga, en un ple municipal. Autor: David B. 

Comments are closed.