Foto portada: el regidor d'Educació, Joan Berlanga, fa uns dies. Autor: R.Benet.

Berlanga renuncia a ser portaveu del govern, decebut amb Serracant

Des del canvi d’alcaldia, el passat mes de juliol, el primer tinent d’alcalde i portaveu municipal d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, és també el portaveu del govern. Berlanga anuncia ara que ho deixa de ser, decebut amb el paper de l’alcalde, Maties Serracant. No obstant, el líder d’UpC es mostra satisfet amb la tasca de l’executiu. 

Ser portaveu del govern va ser una de les compensacions en el cartipàs de l’alcalde Serracant per a Joan Berlanga, que no va poder ser alcalde ja que no tenia el consens de la resta de socis del govern malgrat representar la força més votada del quatripartit. No obstant, la figura de portaveu no ha tingut gaire projecció pública, més enllà de presentar els punts de l’ordre del dia davant la premsa el dia abans de les sessions del ple, i sovint, a més, acompanyat d’altres regidors.

“Massa pendent de la seva projecció personal”

Un any després, Berlanga renuncia a seguir sent el portaveu. Es mostra molest amb la figures dels alcaldes durant aquest govern. Tant amb Juli Fernàndez entre 2015 i 2017 com, més important pel cas que ara ocupa, de Maties Serracant:

“Confiàvem que donaria un nou impuls al funcionament del govern, però de moment no està sent així: en la nostra opinió, com pensàvem de l’alcalde anterior, es continua massa pendent de l’agenda del ‘procés’ i de la seva projecció personal; la qual cosa provoca que les funcions més estretament vinculades a l’alcaldia, com són la coordinació del govern i la mirada global de ciutat, es vegin minvades”.

Segons indica UpC, en els darrers mesos han traslladat la seva preocupació a l’alcalde, però la inquietud per millorar la coordinació del govern “no ha estat compartida”.

“Ateses aquestes circumstàncies i la manca de reacció de l’alcalde davant dels nostres plantejaments de millora, des d’UpC, creiem convenient renunciar a exercir al paper de portaveu de govern que venia fent fins ara el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga”.

UpC seguirà formant part del govern, on Berlanga gestiona l’àrea social i de medi ambient, Ramon Vidal la regidoria de Salut, Edu Navarro Treball i Empresa i Elena Hinojo Transparència i Recursos Humans. La coalició de l’àmbit dels ‘comuns’ espera que en el tram final del mandat prevalgui acomplir el pla de mandat i “l’interès general”. Ells, asseguren, continuaran amb una tasca “discreta i eficient”.

Foto portada: Berlanga, al ple. Autor: David B.