Bustos ensenya transparència a Madrid

  • L’alcalde de Sabadell participa a la jornada ‘Transparencia y Buen Gobierno’ d’una editorial.

  • Bustos assegura que la transparència és un mitjà per servir més les persones.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha participat aquest dilluns en una jornada sobre transparència que l’editorial Unidad Editorial ha organitzat a Madrid. Bustos ha assegurat que la transparència és un mitjà per servir més a les persones.

En la seva intervenció, Bustos ha explicat l’experiència de Sabadell i el que considera una aposta municipal que va portar el consistori a ser el millor puntuat l’any 2010 per l’ONG Transparència Internacional en l’Índex de Transparència dels ajuntaments.

La transparència no és la finalitat, la transparència és un mitjà, un camí per generar confiança, per servir més i millor les persones, per fer administracions més eficients i eficaces”, ha dit.

La jornada ha durat tot el dia i ha aplegat representants d’empreses, entitats financeres, instuticions, organitzacions i universitats. La ponència exposada per l’alcalde de Sabadell ha portat el nom ‘La transparència de l’administració basada en l’eficàcia, l’eficiència i el bon govern’. Bustos ha centrat el seu discurs en l’aposta de Sabadell com el que considera Ciutat Intel·ligent, i en les millores tecnològiques.

Bons resultats també a la UAB

Deixant de banda l’Índex de Transparència Internacional, l’ajuntament de Sabadell també ha sortit recentment ben parat en l’estudi del Laboratori de Comunicació Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona. La UAB ha fet un mapa de les bones pràctiques de la comunicació local pública, i Sabadell ha estat la millor puntuada. Han estat analitzats els 10 ajuntaments de les ciutats catalanes que superen els 100.000 habitants. Sabadell aconsegueix 83 punts sobre un màxim de 100.

Comments are closed.