Foto portada: l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, a la sortida dels jutjats. Autor: J.d.A.

Bustos torna als jutjats a declarar com a investigat

L’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, torna aquest divendres a declarar als jutjats de Sabadell. En aquesta ocasió ho fa per la branca que queda oberta de la peça 25 del cas Mercuri, que posa la lupa en la seva gestió a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) mentre era el president.

Bustos respondrà en qualitat d’investigat, com també la seva mà dreta al club municipalista, Adolfo Moreno, l’excap de Presidència a Sabadell, assessora a la FMC i parella sentimental de Bustos, Montse Costa, l’exdirector de la Fundació ACSAR, José Antonio Cabanillas, i l’exdirigent socialista del Maresme Santiago Fontbona. Anteriorment va prestar declaració l’actual president de la FMC, Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar (més info: ‘Investigat el successor de Bustos a la FMC‘).

La jutgessa instructora, Beatriz Faura, vol aclarir de quina forma la FMC van contractar treballs d’assessorament a Santiago Fontbona, en un moment en que va deixar de ser la cara visible del PSC al Maresme. També vol saber si determinades despeses privades de Bustos i Costa es van pagar amb fons de la FMC. I esbrinar els motius de la subvenció de la FMC a la Fundació ACSAR per contractar la presidenta de la Asociación Latinoamericana de Sabadell, Ligia Castelo. Els investigats havien de prestar declaració fa un mes, però es va posposar fins aquest divendres, a partir de les 10 hores.

Foto portada: l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, a la sortida dels jutjats el passat mes d’octubre. Autor: J.d.A. 

One Comment